Dagens tips: Ryslig true crime-dokumentär på Netflix

Dagens tips: Ryslig true crime-dokumentär på Netflix

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
17 oktober 2023 kl. 13:10

Djävulen intar rättsalen i Netflix The Devil on Trial

Kan man bli besatt av demoner? Det utforskar Netflix i "The Devil on Trail", som skildrar det enda rättsfallet i USA där försvaret hävdat besatthet.

Genom historien finns det endast ett rättsfall i USA där den anklagade officiellt har hävdat sig besatt av demoner som del av sitt försvar. I Netflix nya true crime-satsning, skräckdokumentären The Devil on Trial, görs en djupdykning i det unika fallet.

Dokumentärfilmen återberättar, bryter ned och analyserar händelserna bakom ett brutalt mordfall i USA i början av 1980-talet, som väckte stor uppmärksamhet efter att gärningsmannen påstod sig ha varit påverkad av demoniskt tvång. Frågeställningen som den The Devil on Trail utgår ifrån är om man faktiskt kan bli besatt av demoner på riktigt.

Dagens tips: Ryslig true crime-dokumentär på Netflix
Foto: Netflix.

Tips: Premiär för The Devil on Trial – ny true crume-dokumentär på Netflix

År 1981 blev 19-årige Arne Cheyenne Johnson namnet på allas läppar efter att ha mördat sin 40-årige hyresvärd. Fallet skulle komma att uppmärksammas och benämnas som "Djävulen fick mig att göra det"-fallet efter att Johnson menade att han hade utfört det brutala mordet under påverkan av demoner.

Brottet drog till och med åt sig uppmärksamhet från de välkända utredarna av det paranormala, Ed och Lorraine Warren, som bland annat inspirerat The Conjuring Universe.

True crime-dokumentären bryter ned händelseförloppet som ledde till mordet, rättegången och efterspelet, bland annat med hjälp av vittnesmål från dem närmast fallet, inklusive Johnson själv.

Rysardokumentären "The Devil on Trial" finns att streama på Netflix från och med i dag, den 17 oktober.

NÄSTA ARTIKEL