Då kommer Depp v. Heard – Netflix dokumentär om Johnny Depp och Amber Heard

Då kommer Depp v. Heard – Netflix dokumentär om Johnny Depp och Amber Heard

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 17:25 | Publicerad 27 juli 2023 kl. 08:00

Snart premiär för dokumentärserien

Trodde du att dramat om Johnny Depp och Amber Heard var överspelat i media? Då trodde du fel – snart är det premiär för Netflix dokumentärserie om den extremt uppmärksammade tvisten mellan de två skådespelarna tillika exmakarna.

I en kommande dokumentärserie från Netflix ska vi ännu en gång få utforska den infekterade tvisten mellan skådespelarna Johnny Depp och Amber Heard. Netflix själva beskriver dokumentärserien som "serien i tre delar som kanske sätter berättelsen som alla tror att de redan vet i nytt ljus".

Enligt streamingtjänsten avser dokumentärens tre delat att ställa frågor om allmänhetens åsikter och dömande av händelserna som omgärdade rättegången från 2022 som involverade exmakarna Johnny Depp och Amber Heard. Målet ska vara att presentera en neutral överblick av vad som händer när "domstolen bestående av allmänhetens åsikter" börjar överskugga verkligheten.

Då kommer Depp v. Heard – Netflix dokumentärserie om Johnny Depp och Amber Heard

"Depp v. Heard", som regisserats av Emma Cooper (The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes), presenterar i dokumentärserien Johnny Depps och Amber Heards vittnesmål sida vid sida, med hjälp av 200 timmars livestreamat material från stora mediehus och inflytelserika individer på sociala medier. Resultatet är en dokumentär som utreder rollen som media och sociala medier spelade under tiden för rättegången och som ställer obekväma frågor om hur bevakningen kan ha påverkat utfallet av domen.

Häromdagen annonserade Netflix i ett pressmeddelande att den nya dokumentärserien om Johnny Depp och Amber Heard har premiär den 16 augusti.

Johnny Depp mot Amber Heard – detta har hänt

Rättegången som blev en stor följetong under 2022 föranleddes av ett text som Amber Heard publicerade i The Washington Post 2018. Där berörde hon sina erfarenheter av att ha utsatts för sexuella övergrepp. I artikeln nämnde hon aldrig Johnny Depp vid namn, men hon stämdes följaktligen ändå av skådespelaren för att ha förstört hans rykte. Amber Heard svarade med en egen stämning.

Det som följde var en sex veckor lång rättegång med start i april 2022 – en rättegång som filmades och uppmärksammades på en sällan skådad nivå i traditionell media och på sociala medier. I slutändan föll domen till Johnny Depps fördel.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL