Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Cowboy Bebop säsong 2 – detta vet vi

Cowboy Bebop säsong 2 – detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 november 2021

Är en andra säsong av Cowboy Bebop på gång?

Netflix adaptation av den hyllade animeserien "Cowboy Bebop" är äntligen är! Kommer vi att få njuta av live-action-versionen även i en andra säsong eller får vi hålla till godo med den första säsongens 10 avsnitt?

Den hyllade animeserien Cowboy Bebop sänder i 26 avsnitt i slutet av 90-talet. Sedan dess har serien uppnått kultstatus och nu, över 20 år senare, har den fått nytt liv i form av en live-action-adaptation på Netflix.

Är du inte redan bekant med Cowboy Bebop, så är det en rymdwestern som utspelar sig i framtiden, omkring år 2170. Där får vi följa tre "cowboys" som alla försöker att fly från sitt förflutna. Trion består av Spike Spiegel (John Cho), Faye Valentine (Daniella Pineda) och Jet Black (Mustafa Shakir). Tillsammans försöker de få solsystemets farligaste brottslingar på fall – men bara till rätt pris.

Adaptationen är skapad av Christopher L. Yost och skaparen av originalet, Shinichirō Watanabe, finns med på ett hörn som konsult åt serien.

LÄS OCKSÅ:

När kommer Cowboy Bebop säsong 2?

I skrivande stund vet vi inte om det kommer att bli fler säsonger av Cowboy Bebop på Netflix, men vi tycker att det finns all anledning att hoppas på en fortsättning. Originalserien blev visserligen bara en säsong, men den var på hela 26 avsnitt till skillnad från den 10 avsnitt som kommit till Netflix. Det finns med andra ord spår som inte har utforskats full ut.

Dessutom finns det ingenting som säger att den nya serien inte skulle kunna avvika från originalet ännu mer i en eventuell säsong 2 av Cowboy Bebop. Remakes, reboots och adaptationer i alla dess former får allt som oftast sitt eget liv på ett eller annat sätt, och så länge som inte serien blir en rejäl flopp på Netflix, så skulle vi säga att chanserna är goda att det händer för Cowboy Bebop.

Den främsta anledningen till att vi tror på att serien kan komma att återvända med en andra säsong är att hjärnorna som ligger bakom den uttryckligen har sagt att det är deras förhoppning.

– Kommer Ted Sarandos [chief contet officer på Netflix] förbi, säg åt honom att jag har stora planer för säsong två, sa André Nemec, exekutiv producent för serien, till The Hollywood Reporter tidigare under hösten. Vi vet definitivt hur vi vill ta det vidare, och jag ser fram emot att få berätta de historierna. Håll tummarna för att vi får mer Cowboy Bebop, tillägger Nemec.

UPPDATERING: NETFLIX SKROTAR COWBOY BEBOP PÅ REKORDTID

NÄSTA ARTIKEL