Billie August Gör Netflix-filmen Ehrengard

Bille August Gör Netflix-filmen Ehrengard

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 15 december 2022 kl. 16:12 | Publicerad 31 augusti 2021 kl. 09:08

Baseras på ett av Karen Blixens sista verk.

Billie August är klar för att regissera "Ehrengard", en ny danskspråkig film av Netflix. Scenografin designas av drottning Margrethe II.

MER LÄSNING:

I det fiktiva kungadömet Babenhausen anlitas den unga, självutnämnda kärleksexperten, Cazotte, av den sluga storhertiginnan för att hjälpa henne få en arvinge. Under tiden som de söker efter en passande framtida prinsessa, lär Cazotte ut förförelsens och kärlekens konst till den timide och introverte kronprinsen. Deras planer går i baklås när en arvinge föds utanför äktenskapet och den kungliga familjen tvingas söka skydd i slottet Rosenbad. Samtidigt som rivalerna inom kungafamiljen är nära att avslöja deras komplott, blir Cazotte själv förälskad i brudtärnan Ehrengard och lär sig gradvis att han faktiskt inte alls är någon expert på kärlek.

"En av de få vars saga slutar lyckligt."

Scenografin i "Ehrengard" designas av drottning Margrethe II av Danmark. Sedan 1970 har drottningen varit aktivt engagerad inom ett flertal konstnärliga uttrycksformer: målning, kyrkotextilier, vattenfärger, tryckteknik, bokillustrationer, decoupage, scenografi och broderi. Drottningen är utsedd till hedersmedlem i Association of Danish Scenographers för sitt arbete med scenografi inom dansk film, TV och teater. 

Så här säger drottning Margrethe II om att få vara med och göra "Ehrengard" i ett pressmeddelande: 

Karen Blixens historier har alltid fascinerat mig med deras estetiska berättande, deras fantasi och deras, enligt mig, bildskapande världar – och jag är väldigt glad över att vara en del av det här projektet. Du kan känna att författaren var en bildkonstnär precis som H.C. Andersen. Men vem är Ehrengard? En av Karen Blixens fängslande kvinnliga karaktärer och en av de få vars saga slutar lyckligt.

Hon fortsätter:

– Jag har försökt att tolka Blixens fantastiska universum i skapandet av decoupage och kostymer och jag ser fram emot att få se sagan om Ehrengard komma till liv i den här filmen.

Billie August är även han väldigt entusiastisk över projektet: 

– Att Ehrengard blir en Netflix-film är en stor möjlighet och jag ser verkligen fram emot att introducera den här fascinerande berättelsen om förförelse och begär för en global publik.

"Ehrengard" görs i samproduktion med SF Studios och har premiär på Netflix 2023.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL