Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Netflix betalar bra – åtminstone till stjärnorna

Netflix betalar bra – åtminstone till stjärnorna

Kristian Andersson | Nyhet
05 maj 2019
Kristian Andersson | Nyhet
05 maj 2019

Det går inte någon nöd på filmstjärnorna.

Netflix har mött en del motgångar i branschen den senaste tiden. Utöver att det har ifrågasatts om deras filmer skall kunna nomineras till de finare filmpriserna, har det också spekulerats i att de snålar med skådespelarlönerna. Nu rapporterar amerikanska medier att streamingjätten betalar bra mer än vad man först har trott – åtminstone till de stora stjärnorna.

Flera prominenta Hollywoodnamn, inte minst Steven Spielberg, har de senaste åren kampanjat mot streamingfilmernas framväxt. Detta eftersom de anser att streaming är en potentiell "biografdödare", och att film upplevs bäst på den stora vita duken. Efter att filmfestivalen i Cannes, som hastigast, ändrade sina regler för att eliminera streamingfilm bland sina tävlanden, har diskussionen också varit uppe bland Oscarsakademien. Inte minst efter Netflixfilmen Romas segertåg.

Tidigare i år kunde vi dock rapportera att Oscarsakademien inte ämnar att ändra sina regler, utan alla filmer skall ha samma chans att vinna priser så länge de uppfyller Oscarsjuryns krav.

Misstankar om dåliga löner

Det har också spekulerats i att Netflix inte betalar sina skådespelare som de borde. Men nu rapporterar Variety att de betalar bättre än vad som tidigare trotts – åtminstone till de stora filmstjärnorna.

Exempelvis får Deadpool-stjärnan Ryan Reynolds 27 miljoner dollar för att medverka Michael Bays Netflixfilm Six Underground. Will Smith tjänar 35 miljoner dollar för att medverka i uppföljaren till den söndersågade tittarfavoriten Bright. Och Denzel Washington tjänar 30 miljoner dollar för en roll i en av Netflixs kommande actionfilmer.

Den röda tråden är helt enkelt att stjärnorna klarar sig fint på sina Netflixlöner, även om de tjänar ännu mer hos andra filmbolag. En stor skillnad är exempelvis att Netflix inte betalar ytterligare procent om deras filmer gör succé, utan lönen är "huggen i sten".

Kolla in hon som tjänar bäst i Hollywood, du kanske blir förvånad.

Tycker ni det är rätt att skådespelare tjänar dessa löner?

NÄSTA ARTIKEL