TIPS: Nu kan du streama Berlin – spinoff på La casa de papel

Berlin säsong 2 – blir det en fortsättning på La casa de papel-serien?

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
09 januari 2024 kl. 17:01

Goda chanser att få se mer av Berlin

"Berlin" är Netflix spinoff-serie till dundersuccén "La casa de papel", och det kan mycket väl bli så att vi får se en säsong 2 av serien framöver.

"Berlin" landade på Netflix under mellandagarna som perfekt underhållning att leda oss in i det nya året. Det nya spanska actiondramat är en spinoff på en av streamingtjänstens mest framgångsrika serier någonsin, La casa de papel, eller "Money Heist" som den heter på engelska.

I Berlin får vi följa titelkaraktären som vi lärde känna redan i La casa de papel, men nu under hans "glansdagar" innan händelserna i originalserien. I denna prequel samlar den yngre Berlin ihop ett team i Paris för att genomföra en kupp utan dess like – de ska stjäla juveler värda 44 miljoner euro under en natt.

Pedro Alonso repriserar sin roll som Berlin och i övriga roller ser vi Michelle Jenner, Tristán Ulloa, Begoña Vargas m.fl.

Berlin säsong 2 – blir det en fortsättning på La casa de papel-serien?
Foto: Netflix.

Mycket tyder på att Berlin säsong 2 kan bli verklighet

Spinoff-serien har med sin första säsong gjort omedelbar succé på Netflix och var under sin första vecka på streamingtjänsten den globalt mest sedda serien med 11,3 miljoner streams på totalt 74,3 miljoner timmar.

I skrivande stund har Netflix visserligen inte bekräftat att Berlin säsong 2 definitivt kommer att bli av, men de tidiga framgångarna är en tydlig indikation på att fans av den nya La casa de papel-serien snart kan få positiva besked för seriens framtid.

Netflix tenderar att vara noggranna med att märka ut vilka serier som är miniserier och bara avsedda för en säsong, och Berlin tillhör inte den kategorin. Dörren för en fortsättning tycks med andra ha stått på glänt redan innan premiären i slutet av december, och med de inledande tittarsiffrorna känns det som om den nu står vidöppen. Allt Netflix behöver göra är att ta klivet över tröskeln och ge säsong 2 grönt ljus.

Vi misstänker dock att streamingtjänsten kommer att ha lite mer is i magen för att se om intresset för Berlin är bestående även bortom premiäruppmärksamheten som serien har fått.

Filmtopp håller dig uppdaterad om framtiden för "Berlin" och andra kommande serier på Netflix.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL