Anatomy of a scandal

Anatomy of a Scandal säsong 2 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 17 april 2022 kl. 09:04 | Publicerad 16 april 2022 kl. 11:04

Blir det någon fortsättning?

Just nu sveper svenskarna den första säsongen av den nya kriminalserien, men blir Anatomy of a Scandal säsong 2 verklighet?

Att britterna kan göra kriminaldraman vet vi sedan länge. Nu har det senaste tillskottet på Netflix, Anatomy of a Scandal, blivit en internationell succé. Vi på Filmtopp gav serien högt betyg och många är det nu som hoppas på mera.

Serien, som handlar om en parlamentsledamot som anklagas för våldtäkt, består av sex stycken avsnitt runt 50 minuter vardera. I rollerna ser vi skådespelare som Sienna Miller, Michelle Dockery, Rupert Friend och Josette Simon.

Bra och dåliga nyheter om Anatomy of a Scandal säsong 2

Låt oss börja med de dåliga: Netflix har sedan tidigare flaggat för att Anatomy of a Scandal ska vara en miniserie, vilket innebär att man alltså har tänkt att endast göra en säsong. Oavsett om du gillade den stora finalen eller inte, är fallet också avslutat och alla karaktärer har fått sina historier mer eller mindre färdigberättade. Serien skulle kunna sluta här utan några som helst problem.

Och nu kommer de bra: Anatomy of a Scandal var först tänkt att vara en antologiserie, med fristående säsonger som alla fokuserar på olika brittiska skandaler. Alltså finns det en grundtanke med att göra flera säsonger, men med potentiellt nya skådespelare.

Tillbaka till de dåliga: På grund av pandemin har utvecklingen av serien förhalats, rätt ordentligt. Vilket innebär att många kan ha gått vidare till nya projekt, vilket också förklarar varför serien stämplats som miniserie.

Tillbaka till de bra: Samtidigt brukar Netflix ge tittarna vad de vill, så om serien fortsätter att trenda världen över är det fullt möjligt att de återvänder till sina ursprungliga planer och ger oss en till säsong.

Hur det kommer att gå för Anatomy of a Scandal säsong 2 återstår att se, men vi håller dig uppdaterad.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL