55-åriga Mai är favorit att vinna Squid Game: The Challenge – då är finalen

55-åriga Mai Whelan vann Squid Game: The Challenge – så spenderas pengarna

  • Netflix
Moa  Andersson
Uppdaterad 09 december 2023 kl. 20:12 | Publicerad 08 december 2023 kl. 08:12

Så lever 55-åriga vinnaren Mai idag

Tack vare sin slughet står slutligen Mai Whelan ensam kvar som vinnare av "Squid Game: The Challenge". Men hur lever hon idag och vad har hon egentligen gjort med den enorma vinstsumman på 4,56 miljoner dollar?

I finalen av Squid Game: The Challenge stod Sam, Mai och Phill som slutliga finalister, där Mai och Phill i stort sätt delade på favoritskapet. Tack vare sin slughet och förmåga att hugga andra i ryggen tog Mai Whelan, känd som deltagare 287, hem den enorma prispotten på 4,56 miljoner dollar, vilket i skrivande stund motsvarar 47,6 miljoner kronor. 

Mai vinner Squid Game The Challenge
Mai Whelan. Foto: Netflix

Mai om att komma tillbaka till verkligheten: "Det var en lättnad"

Idag ser vi finalen på Netflix, men i verkligheten har det gått flera månader sedan vinnaren Mai Whelan senast drog upp sin gröna träningsoverall från Squid Game för sista gången. Overallen var tyvärr inte något man fick ta med hem som en souvenir. Trots den stora vinsten är det mycket lite som har förändrats sedan Mai slog ut de två andra finalisterna Sam och Phill.

– Det var en lättnad att komma tillbaka till det normala livet och inte behöva oroa sig över att bli eliminerad. Jag behövde det efter 2,5 veckors intensiva och känslomässiga upp- och nedgångar, berättar Mai för Netflix. 

Mångmiljonären Mai har legat lågt sedan den påkostade realityn släpptes. Hon har spenderat sin tid med sin man, deras två hundar och sitt 12-åriga barnbarn. Däremot har det tagit tid att skaka av sig den ångesten som drabbade henne under spelet. Hon kände sig isolerad av att ständigt behöva ifrågasätta vem som var ett hot och vem som var allierad.

55-åriga Mai Whelan vann Squid Game: The Challenge – så spenderas pengarna
Mai Whelan vinner prissumman på 4,56 miljoner dollar. Foto: Netflix 

Så ska Mai spendera pengarna

Det är känt att Mai har huggit deltagare i ryggen under spelets gång, bland annat svek hon sin allierade Roland (deltagare #418) och vännen Ashley (deltagare #278). Men i en tävling som Squid Game finns det inget bra sätt att vara alla tillags, det finns helt enkelt inte något som tillfredsställer alla. 

Trots att Mai ibland gick långt för att vinna så verkar hon vara en människa med ett stort hjärta. Hon berättar för Netflix att hon planerar att spendera vinsten för att hjälpa behövande människor, djur och för att motverka klimatförändringarna.

– Om vi fortsätter som vi gör kommer det inte finnas en framtid för alla små barn som växer upp just nu, säger hon. 

Finalen av "Squid Game: The Challenge" ser du idag, 7 december, på Netflix.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL