55-åriga Mai är favorit att vinna Squid Game: The Challenge – då är finalen

55-åriga Mai är favorit att vinna Squid Game: The Challenge – då är finalen

Axel Diedrichs
05 december 2023 kl. 13:12
ANNONS
ANNONS

Kan vinna 4,56 miljoner dollar

Efter nio avsnitt återstår endast tre finalister i "Squid Game: The Challenge". Favoriten inför den stora finalen? 55-åriga Mai från Vietnam.

Med sina 456 deltagare är Netflix påkostade produktion Squid Game: The Challenge tidernas största realityserie. Precis som i den älskade sydkoreanska serien har deltagarna fått ställas inför svåra utmaningar som eliminerat dem ur tävlingen en efter en. Inför säsongens tionde och sista avsnitt kvarstår endast tre deltagare: Sam (deltagare #16), Mai (deltagare #287), and Phill (deltagare #451). Någon av dem kommer att vinna den enorma vinstsumman på 4,56 miljoner dollar, vilket i skrivande stund motsvarar 476 miljoner kronor.

55-åriga Mai är favorit att vinna Squid Game: The Challenge – då är finalen
Sam, Mai och Phill. Foto: Netflix.

55-åriga Mai spås vinna finalen av Squid Game: The Challenge

Inför finalen har flera internationella medier låtit sina läsare peka ut vem de tror kommer att vinna av de tre finalisterna, den 37-årige artisten Sam, 55-åriga immigrationsdomaren Mai eller den 27-årige dykarinstruktören Phill. Alla är de enade om att Mai kommer sluta upp som vinnare. Det motiveras av hur hon visat sig listig och taktisk under tävlingens gång, och inte backat för att gå bakom ryggen på någon när det behövts. 

Enligt omröstningen på sajten Gold Derbys omröstning blir finalen en enkel match för Mai. Läsarna ger henne så mycket som 49% chans att kamma hem segern, med Phill på andra plats (32%). Likaså kan vi på Yahoo! News se en omröstning som ger Mai hela 52% chans att vinna. Netflix officiella röstning är ställningen jämnare. Där står Mai och Phill just nu delar på favoritskapet med 40% vardera. 

Det här är Mai

Mai, född i Vietnam, har en tuff bakgrund, som hon delar med sig av i serien. Redan som liten ställdes hon inför liv och död-situationer när hennes familj flydde från Taiwan år 1975, i slutet av Vietnamkriget. Hon fick då en pistol tryckt mot hennes huvud, men drogs undan av hennes mamma. Det syns inte nödvändigtvis vad Mai har gått igenom, men hon har lärt sig vad som krävs för att överleva den hårda vägen. I serien kan vi se henne byta anta alla de roller som krävs beroende på vilken situation hon befinner sig i. 

Hennes slughet har tagit henne till final. Kommer Mai att kunna överlista Sam och Phill i finalen? 

Finalen av "Squid Game: The Challenge" släpps på Netflix den 7 december.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL