Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Doctor Strange.

Nättroll går till attack mot nya Doctor Strange 2

Aliah Liebst | Nyhet
04 maj 2022
Aliah Liebst | Nyhet
04 maj 2022

Massiv attack mot "Dr Strange" till följd av homosexuella inslag

"Dr Strange in the Multiverse of Madness" som har premiär idag har blivit bannat i bland annat Saudi Arabien till följd av filmens homosexuella karaktärer. Nu går Benedict Wong till försvar för Xochitl Gomez som fått utstå påhopp från nättroll.

Sedan introduktionen av Marvels actionrulle Dr. Strange in the Multiverse of Madness har den sextonåriga skådespelerskan Xochitl Gomez, som i och med filmen debuterar i Marvel-universumet, fått utstå massiva påhopp av nättroll till följd av hennes homosexuella rollkaraktär. Det rapporterar Variety

Doctor strange in the multiverse of madness
Xochitl Gomez, Benedict Wong och Benedict Cumberbatch i "Doctor Strange 2". Foto: Walt Disney Pictures

Nu går kollegan Benedict Wong, som spelar trollkarl i filmen, till försvar för den unga skådespelerskan. I en intervju säger han att det är en särskild nivå av skam att göra det som nättrollen gör. Han menar att: ”Vi måste alla gemensamt förstå att… Hon provspelade som trettonåring och hon gick med oss som fjortonåring… Hon är bara en ung tjej som spelar sin roll och ska ha beröm för det”.

Wong fortsätter:

– Låt oss alla njuta av det vi representerar… Allt vi gör är att utstråla representation, ge en röst till de röstlösa. Det är allt vi kan göra.

Filmen bannad i Saudi Arabien 

Till följd av LBTQ-referenserna i "Dr Strange in the Multiverse of Madness" har filmen bannats i bland annat Saudi Arabien och andra territorier. Detta då Disney har totalvägrat att klippa bort de sekvenser av filmen där referenser till homosexualitet förekommer. 

"Dr Strange in the Multiverse of Madness" har biopremiär idag. 

Se Filmtopps intervju med en av filmsens stjärnor Benedict Wong:

Mer läsning: 

NÄSTA ARTIKEL