Peter Stormare satte Bruce Willis på plats: "Det här är min scen"

När Peter Stormare satte Bruce Willis på plats: “Det här är min scen“

Filmtopp
Uppdaterad 26 april 2024 kl. 06:40 | Publicerad 04 juli 2023 kl. 14:49

Svensken tog megastjärnan åt sidan under inspelningen av storfilmen

I en intervju med VG berättar Peter Stormare, som är aktuell med ny uppsättning av "Jesus Christ Superstar", om gången han satte sin motspelare Bruce Willis på plats under inspelningen av storfilmen "Armageddon".

Peter Stormare som nu är aktuell med Yellowstone-serien 1923 har haft ett Hollywoodäventyr likt få andra svenskar. Under sin tid som aktiv i USA har han hunnit med det mesta: från att ha gjort film med Steven Spielberg och haft dubbla succéer med Bröderna Coen till att spela skurk mot Keanu Reeves och att... ha satt superstjärnan Bruce Willis på plats. Det sistnämnda berättar han om i en intervju med den norska tidningen VG

När Peter Stormare satte Bruce Willis på plats: "Det här är min scen"
Foto: Buena Vista Pictures.

Peter Stormare satte Bruce Willis på plats inspelningen under Armageddon: "Det här är min scen"

1998 gick storfilmen Armageddon upp på världens biografer. I den ser vi den svenske storstjärnan Peter Stormare spela mot Bruce Willis, som redan vid den här tidpunkten var en av Hollywoods största ikoner. I sin färska intervju med VG berättar Peter Stormare om när Bruce Willis dök upp under sin första dag på inspelningen av filmen och började improvisera repliker för att få sista ordet i en gemensam scen där deras karaktärer smågrälar med varandra om vem som kan konstruera bäst vapen. 

– Vid ett tillfälle under inspelningen blev han arg på mig och sa: "För fan, det är jag som ska ha sista ordet. Det är jag som är hjälten".

Då tog den nu 69-årige svensken Willis åt sidan för en allvarlig pratstund:

– Jag sa till honom att "du är hjälten, men den här scenen är min. Jag ska ha sista ordet. Det är din första dag på platsen, och jag förstår att du är ivrig. Du är en cool kille. Men jag måste vinna den här scenen så att senare scener blir meningsfulla".

Bruce Willis valde att vara lyhörd och ta in Peter Stormares ord.  

– Han tog min hand och sa: "Okej, jag förstår". Därefter blev vi bra vänner, säger Stormare till VG.

Att Bruce Willis var lite väl på tårna kan ha att göra med att han avskydde inspelningen av Armageddon, något som han pratat öppet om i en intervju. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL