Top Gun Maverick

När filmstjärnan attackerade Tom Cruise: "gjort samma jävla roll..."

Uppdaterad 05 juni 2023 kl. 11:21 | Publicerad 04 juni 2023 kl. 11:00

Fanns det något i kritiken?

Tom Cruise sägs vara vansinnig på Christopher Nolan för att ockupera IMAX-biograferna i sommar. Det får oss att tänka på gången då Cruise var i skottlinjen, av ingen mindre än filmstjärnan Mickey Rourke som attackerade honom för att göra en och samma roll.

Top Gun: Maverick var förra sommarens största biosuccé och en av de största någonsin. Miljontals människor var exalterade över att få se Tom Cruise reprisera rollen som Pete "Maverick" Mitchell. En som däremot inte alls gillade att återse Cruise i rollen var den Oscarsnominerade skådespelaren Mickey Rourke. Han inte bara ogillade det, han såg rött och klankade även ned på filmen som överlag möttes av väldigt fin respons av såväl biobesökare som kritiker.

När filmstjärnan attackerade Tom Cruise: "gjort samma jävla roll..."
Foto: Paramount Pictures.

När filmstjärnan attackerade Tom Cruise: "gjort samma jävla roll..."

Nej, Mickey Rourke är inget fan av skådespelare som håller sig på bekant mark. Inte ens om de heter Tom Cruise. I en intervju med Piers Morgan sade Mickey Rourke följande om Tom Cruise:

– Skådespelaren har gjort samma jävla roll i över 35 år och det är inget jag respekterar. Jag bryr mig inte om pengar eller makt. Jag bryr mig om skådespelare som Al Pacino, Christopher Walken och De Niros arbeten, och det är en sådan skådespelare jag vill bli. Jag tycker att Cruise är helt irrelevant i min värld.

Tom Cruise och Mickey Rourke blev båda stora på 80-talet

Under 80-talet spelade Rourke i filmer som Diner, Rumble Fish och The Pops of Greenwich. Cruise jobbade på filmer som Risken Business, The Color of Money, Rain Main och så klart Top Gun. Rourke menar att Cruise inte brutit sig loss från de äldre filmerna han gjort. 

Efter den Oscarsnominerade filmen The Wrestler 2008 har Mickey Rourke bara jobbat på mindre filmer och nu 2022 släpps det två nya med honom: Jade och Section Eight.

Se när Mickey Rourke dissade Tom Cruise:

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL