Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Morfydd Clark om hur hon "förälskade sig" i Bill Murray

Maktens Ringar-stjärnan Morfydd Clark "förälskade sig" i Bill Murray

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 oktober 2022

Något som hon menar varat i hela hennes liv

Maktens ringar-stjärnan Morfydd Clark kallar sig "förälskad" i den legendariske skådespelaren Bill Murray. I en ny intervju berättar hon hur det kommer sig.

Den svenskfödde skådespelaren Morfydd Clark har huvudrollen i Sagan om Ringen-serien Maktens ringar som nu är aktuell med sin första säsong på Amazon Prime Video. Clark, som gestaltar en Galadriel i jakten på Sauron, kommer säkerligen att vara en idol i mångas ögon de kommande åren. Vad gäller stjärnans egna idoler finns det en som sticker ut i mängden: Bill Murray. Nyligen förklarade hon hur det kommer sig.

Morfydd Clark om hur hon "förälskade sig" i Bill Murray
"Måndag hela veckan". Foto: Columbia Pictures.

I en intervju med filmsajten Rotten Tomatoes berättar Morfydd Clark om de filmer hon återvänder till allra mest. En film hon avslöjar att hon inte kan sluta se om är Måndag hela veckan med Bill Murray. Ironiskt nog kan tyckas eftersom att filmen i sig handlar om ett mönster huvudkaraktären inte kan ta sig ur.

– Jag började se den tillsammans med min pappa när jag var riktigt liten för att han älskar den. Den var en av de filmer som man förstod mer och mer varje gång man såg om den, någon gång om året eller så. Jag känner fortfarande så varje gång jag ser den, det finns alltid något jag inte tidigare lagt märke till. Och den fick mig att bli förälskad i Bull Murray, något som varat i hela mitt liv, säger Clark.

Hon är inte ensam om att vara ett stort fan av Bill Murray och Måndag hela veckan. Filmen från 1993, som på engelska heter Groundhog Day, har hela 8.1/10 i betyg på IMDb och befäster därmed en plats på filmdatabasens berömda topp 250-lista.

Clark skulle säkerligen tycka att det vore en dröm som gick i uppfyllelse ifall hon fick chansen att spela mot Murray. I dagsläget har de inget gemensamt projekt inplanerat, men kanske kommer de att söka upp varandra nu när hennes fulla beundran över honom blivit känd.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL