Spider-Man: Far From Home

Misstaget Tom Holland ångrar att han gjorde mot Andrew Garfield

Filmtopp
Uppdaterad 19 juni 2023 kl. 05:30 | Publicerad 17 juni 2023 kl. 21:00

Trots att Hollywoodstjärnan Tom Holland har gestaltat Spider-Man i sex stycken filmer, finns det en sak med rollen han aldrig riktigt har kommit över. I en intervju delar Tom Holland med sig av misstaget han ångrar att han gjorde mot Andrew Garfield.

I en ingående intervju med The Hollywood Reporter pratar Tom Holland öppet om karriären, inte minst sin nya, hyllade TV-serie The Crowded Room, i vilken han spelar den psykiskt sjuke gärningsmannen Danny Sullivan. Det är en roll som har varit ovanligt tuff för den unge skådespelaren, som efter att allt var färdiginspelat bestämde sig för att bli nykter för en tid. "Jag kommer att raka av mig håret. Jag bara måste raka av mig håret eftersom jag måste bli av med den här karaktären", berättade han för Entertainment Weekly.

Men Spider-Man-stjärnan passade även på att dela med sig om sina tankar kring den väggklättrande superhjälten han nu har gestaltat sex gånger. En till film uppges vara under utveckling, så helt fri från spandexdräkten är han ännu inte.

Andrew Garfield
Andrew Garfield som Spider-Man. Foto: Sony Pictures

Misstaget Tom Holland ångrar att han gjorde mot Andrew Garfield

Före Tom Holland var det Andrew Garfield som spelade den klassiska superhjälten, en roll han tagit över efter franchisen rebootades några år efter att Tobey Maguires Spindel-Mannen-trilogi avslutats. Garfields planerade trilogi avbröts efter två filmer och därefter dröjde det inte länge innan Holland fick ta över den ikoniska rollen.

Även om vi ser alla tre skådespelare enade i Spider-Man: No Way Home (2021), finns det ett misstag Holland ångrar att han gjorde mot Andrew Garfield och som han ännu inte tycks ha kommit över. Till The Hollywood Reporter säger berättar Holland att han önskar att han hade pratat med Garfield direkt efter att han fick erbjudandet att ta över rollen som Spider-Man:

– Det beror på hur naiv jag var som som barn. Jag var 19 när jag fick rollen. Jag var så uppslukad i att få rollen att jag aldrig tänkte på hur det måste ha varit för honom. Om jag hade gjort min andra film, och den inte levererade på det sättet den skulle ha gjort och de bytte ut mig, jag skulle behöva kämpa för att komma tillbaka. Andrew kom tillbaka på det mest otroliga sätt. Jag bara önskar att jag hade ringt honom och sagt, "Du vet att jag inte kan tacka nej till denna möjlighet".

Spider-Man
Hela "Spider-Boys"-gänget. Foto: Sony Pictures

Chattar med Garfield och Maguire i gruppen "Spider-Boys"

Stämningen mellan Andrew Garfield och Tom Holland verkar däremot vara god. I intervjun berättar stjärnan att de har en chattgrupp tillsammans Tobey Maguire, som de kallar för "Spider-Boys".

–Vi har ett fantastiskt band och är som tre personer, som har varit med om något så pass unikt, att vi verkligen är som bröder. Vi har en grym gruppchatt där vi snackar med varandra till och från. Den kallas för "The Spider-Boys".

Vidare säger Tom Holland att den senaste gången de skriv med varandra var när han skulle delta på en välgörenhetsgala i London och han bad sina Spider-Bröder att signera en poster som skulle auktioneras ut. "De var självklart glada att hjälpa till".

Filmtopp håller dig uppdaterad så fort vi vet något mer om Toll Hollands eventuella Spider-Man-film.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL