Tom Holland nära sammanbrott på inspelning: "Ville bara raka huvudet"

Tom Holland tvingades bli nykter efter rollen: "Kommer raka av mig håret"

Axel Diedrichs
Uppdaterad 02 juni 2023 kl. 10:03 | Publicerad 01 juni 2023 kl. 19:08

Stjärnan berättar om tuffa tiden efter nya rollen

Snart ser vi Tom Holland, främst känd från Spider-Man, i "The Crowded Room". Inspelningen tog så mycket på honom att han kände sig tvungen att sluta dricka alkohol, vilket han inte gjort sedan dess.

Den 9 juni är det premiär för den nya dramaserien The Crowded Room i vilken Tom Holland spelar en karaktär byggd på Billy Milligan som drogs med dissociativ identitetsstörning och begick flera allvarliga brott under 70-talet. I en intervju med Entertainment Weekly berättar skådespelaren hur rollen ledde till att han slutade dricka alkohol och nästan rakade av sig allt hår för att bli kvitt den.

Tom Holland tvingades bli nykter efter rollen: "Kommer raka av mig håret"
Tom Holland i "The Crowded Room". Foto: Apple TV+.

Tom Holland om hur han tvingade sig själv bli nykter efter inspelning: "Jag kommer att raka av mig håret"

Med den krävande titelrollen i en hel Spider-Man-trilogi, och medverkan i ytterligare Avengers-filmer, kan vi lugnt säga att Tom Holland har ett starkt psyke. Men under inspelningen av The Crowded Room fick han svårt att släppa tyngden av att spela sin karaktär. 

– Jag är ingen främling för de fysiska aspekterna av jobbet med att göra hela actionfilmsgrejen. Men den mentala aspekten, den slog verkligen hårt mot mig och det tog lång tid för mig att återhämta mig efteråt, att på något sätt komma tillbaka till verkligheten, säger Tom Holland till Entertainment Weekly

Han berättar att han när rollen var färdig slutade dricka för att hålla sitt välmående på topp. Nu har han varit nykter i 16 månader. I samma intervju berättar Holland hur han höll på att få ett sammanbrott när de spelade in The Crowded Room

– Jag minns att jag fick ett litet sammanbrott hemma och tänkte "jag kommer att raka av mig håret. Jag bara måste raka av mig håret eftersom jag måste bli av med den här karaktären." Men vi var mitt i inspelningen, så jag bestämde mig för att inte göra det. Det var något helt annat än vad jag någonsin hade upplevt tidigare.

Att rollen fick Tom Holland att vilja se över hur han tar hand om sig på ett helt annat sätt, vittnar om att den är hans mörkaste hittills. The Crowded Room består av 10 avsnitt och har premiär på Apple TV+ fredagen den 9 juni.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL