Missa inte: Liam Neeson i dödlig katt-och-råtta-lek

Missa inte: Liam Neeson i dödlig katt-och-råtta-lek

Filmtopp
14 oktober 2023 kl. 18:10

"In the Land of Saints and Sinners" imponerar på kritikerna

Glöm "Retribution". Liam Neeson är dubbelt bioaktuell, där den nya actionthrillern "In the Land of Saints and Sinners" ska vara en av hans bättre på länge.

Den 71-årige skådespelaren Liam Neeson är just nu aktuell med inte bara en, utan två biofilmer. Funderar du på vilken av dem du ska se, så kan vi meddela att det inte är Retribution. Medan den anses vara en av hans sämsta på länge, så möts In the Land of Saints and Sinners av desto finare respons. 

Redan i början på 2021 flaggade Liam Neeson för att han ser slutet på sin actionkarriär. Men det är inte alltid enkelt att bryta sig loss från sina mönster; i dag är han för första gången på länge aktuell med två biofilmer där båda är actionthrillers: Retribution och In the Land of Saints and Sinners. Kvalitetskillnaden mellan de två är dock ordentlig... 

"En av Liam Neesons bättre filmer på länge"

"Retribution" har för närvarande det soggiga IMDb-betyget på 5.3/10 och ett svalt kritikersnitt på 43/100. In the Land of Saints and Sinners har ännu inte fått särskilt många användarbetyg eller recensioner – däremot menar de som har sett den att den är en av Liam Neesons bättre filmer på länge. I Sverige har den mötts av flera fyror i betyg och inte ett enda lägre än 3/5. Även utomlands övertygar den flera kritiker, vilket Retribution fullständigt misslyckats med. 

Handlingen i In the Land of Saints and Sinners, som nu har 7,8/10 i betyg på IMDb, utspelar sig i en avlägsen irländsk by. Där tvingas Finbar, en nyligen pensionerad lönnmördare, in i en dödlig katt-och-råtta-lek med en trio hämndlystna terrorister och ställs inför en livstid av synder. Men i helgonens och syndarnas land kan vissa synder inte begravas.

Se trailern till "In the Land of Saints and Sinners" här:

Filmen går nu att se på svenska biografer.

NÄSTA ARTIKEL