Missa inte: Jim Carreys bästa film på TV i kväll

Missa inte: Jim Carreys bästa film på TV i dag

Axel Diedrichs
05 november 2023 kl. 09:11

Ta chansen och se 90-talsklassikern

I dag står TV6 för det finaste du kan se i rutan, "The Truman Show", som också är den allra bästa filmen med megastjärnan Jim Carrey.

Han har mer kända filmer och större tittarfavoriter – Den galopperande detektivenThe Mask och Dum & Dummare för att nämna några. Och visst har han gjort många fler magiska komedier än så genom åren, men när vi ska peka ut Jim Carreys allra bästa film så faller valet på den mer seriösa The Truman Show. Filmen som redan innan Man on the Moon året därpå tog hans legendariska 90-tal i mål är en fulländad upplevelse.

Missa inte: Jim Carreys bästa film på TV i dag
Foto: Paramount Pictures.

Missa inte The Truman Show med Jim Carrey i dag

I "The Truman Show" följer vi försäkringssäljaren Truman Burbank som är helt omedveten om att hela hans liv är en lögn och att han är huvudrollen i sin egen realityserie. Så vad händer när en man i trettioårsåldern när sanningen börjar uppdagas för honom och han inser att den pittoreska stad han lever i, i själva verket är en påkostad och avancerad kuliss? Bästa vännen från plugget... hustrun som han tillbringat hela sitt vuxna liv med... har någonting någonsin varit äkta?

Detta underbara stycke film rymmer precis allt. Förutom den drabbande mardrömsliknande situation Truman kommer upptäcka att han befinner sig i, och insikten om att en heltäckande nystart behövs, så är den otroligt varm, och i sina stunder riktigt rolig. Den är också en film som inspirerar en till att våga kasta sig ut i det okända.

Det finns kandidater, som Eternal Sunshine of the Spotless Mind och ovan nämnda Man on the Moon, men Truman Show ÄR Jim Carreys bästa film. Du som vill se regissören Peter Weirs lilla mästerverk kan göra det på TV6 om bara några timmar. Sändningen börjar klockan 14:30. 

Missar du filmen på TV och vill se den på att håll? Här kan du streama The Truman Show.

NÄSTA ARTIKEL