Michelle Yeohs pik mot sexistiska uttalandet på CNN

Michelle Yeohs pik mot sexistiska uttalandet på CNN

14 mars 2023 kl. 11:03

Fansen hyllar Oscarsvinnaren efter möjlig pik mot CNN-ankaret Don Lemon

Under Michelle Yeos historiska Oscarsvinst för bästa kvinnliga skådespelare hyllas nu Michelle efter en möjlig pik mot sexistisk kommentar av CNN-ankaret Don Lemon.

Möjlig pik under sitt tacktal

Det blev en historisk seger på Oscarsgalan när Everything Everywhere All at Once-skådespelerskan Michelle Yeoh vann pris för Bästa kvinnliga skådespelare. Michelle Yeoh blev den första asiatiska kvinnan att ta hem priset och även den andra icke-vita kvinnan i Oscarsgalans historia.

Under sitt tacktal uttryckte Michelle Yeoh att vinsten är en symbol för hopp och möjligheter men hade även en uppmaning till kvinnor.

– Låt ingen påstå att ni har era bästa år bakom er, ge aldrig upp, sa Yeoh.

Nu tror fansen att uttalandet var en pik mot Don Lemons sexistiska kommentar i CNN:s program This Morning.

Uttalade sig om kvinnors "glansdagar"

I morgonprogrammet pratade CNN-ankaret om Nikki Haleys kandidatur där hon som 51-åring utmanar Donald Trump i att få representera republikanerna i presidentvalet 2024. Han valde där att kommentera den kvinnliga kandidatens utseende och ålder.

– Nikki Haley är inte längre i sina glansdagar. När en kvinna anses vara i sina glansdagar är när hon är i 20-årsåldern och 30-årsåldern, och kanske i 40-årsåldern, sa Don Lemon i This Morning.

Efter att Don Lemon mottagit kritik för sitt sexistiska uttalande tog CNN-ankaret till Twitter för att be om ursäkt. Han uttrycker ånger efter den “osmakliga och irrelevanta” kommentaren.

– En kvinnas ålder definierar henne varken personligt eller professionellt. Jag har otaliga kvinnor i mitt liv som bevisar det varje dag, skrev Don Lemon.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL