Michael J. Fox är redo att trotsa sin Parkinsons – öppen för comeback

Michael J. Fox är redo att trotsa sin Parkinsons – öppen för comeback

Emil Oscar Rasmussen
05 april 2024 kl. 09:04

Stjärnan är öppen för nya roller – under rätt förutsättningar

Michael J. Fox har gått en lång kamp mot sin Parkinsons sjukdom och under 2020 valde han att lägga skådespelaryrket på hyllan – men nu avslöjar han att en comeback kan vara aktuell, under rätt förutsättningar.

Den älskade kanadensiske skådespelaren Michael J. Fox, 62, gjorde raketkarriär på 80-talet med filmer och serier som Tillbaka till framtiden, Teen Wolf och Fem i familjen. Framgångarna fortsatte sedan under 90-talet och långt in på 00-talet, men i det privata gick stjärnan en svår hälsokamp.

Redan 1991, blott 29 år gammal, diagnostiserades han med Parkinsons sjukdom. Från den punkten dröjde det närmare 30 år innan Michael J. Fox valde att dra sig tillbaka som skådespelare. Nu meddelar han att en comeback inte är orealistisk – om rätt roll och förutsättningar dyker upp.

Michael J. Fox i Still: A Michael J. Fox Movie
Foto: Apple TV+

Michael J. Fox om en comeback: ”Skulle göra det”

Det var 2020 som Michael J. Fox valde att officiellt dra sig tillbaka från skådespelaryrket på grund av sin sjukdom.

I en intervju med Empire Magazine från 2023 avslöjade den älskade profilen att han fattade beslutet efter att ha sett Leonardo DiCaprio i Quentin Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood (2019). Fox menade då att han kunde relatera till den frustration och misär DiCaprios karaktär upplever efter att han har problem med att komma ihåg sina repliker.

Nu verkar Michael J. Fox dock ha tänkt om. Till Entertainment Tonight (ET) avslöjar han att en comeback inte är orealistisk.

– Jag skulle skådespela om något dök upp där jag kan göra mina realiteter till en del av det, mina utmaningar, om jag kan få ordning på det, säger Michael J. Fox till ET.

Något som tycks ha återupplivat Fox sug efter att börja arbeta som skådespelare igen är förra årets succédokumentär Still: A Michael J. Fox Movie.

– Om någon erbjuder mig ett jobb och jag gör det och har roligt, fantastiskt. Jag menar, dokumentären var väldigt spännande [att göra].

Han utvecklar:

– Det var roligt. Jag hade aldrig haft det som en målsättning [att göra den]. Det bara hände.

"Still: A Michael J. Fox Movie" finns att streama på Apple TV+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL