Michael Caine utanför en Christopher Nolan-film – för första gången på 18 år

Michael Caine bekräftar att han har gjort sin sista film

Axel Diedrichs
14 oktober 2023 kl. 14:10

90-åringen bekräftar att han slutar skådespela

Efter sin senaste film "The Great Escaper" berättar 90-årige skådespelaren Michael Caine för BBC att han pensionerar sig.

Med en karriär som sträcker sig hela vägen från 40-talet anses tvåfaldigt Oscarsbelönade Michael Caine vara en av de största skådespelarna vi haft. Första gången Michael Caine annonserade sin pension var i oktober 2021. Men nu verkar det som att han gjort sin allra sista roll, åtminstone om vi vågar tror hans egna ord om framtiden. En nu 90-årig Caine har suttit i BBC Radio 4 och sagt att det nu är definitivt att han slutar skådespela. 

Michael Caine bekräftar att han har gjort sin sista film
"The Great Escaper". Foto: Warner Bros. Pictures.

Michael Caine bekräftar att han har gjort sin sista film

Michael Caine är aktuell med vad som ser ut att bli hans allra sista film, det hyllade dramat The Great Escaper, i vilken han spelar mot Glenda Jackson. Den handlar om Bernard Jordan som rymmer från sitt vårdhem för att delta i firandet av 70-årsdagen av landstigningen på D-dagen i Frankrike. I ett samtal med BBC Radio 4 berättar Caine att han nu slutar som skådespelare: 

– Jag säger hela tiden att jag ska gå i pension. Nu gör jag det, säger Michael Caine och fortsätter:

– Jag har tänkt, jag har haft en film där jag spelat huvudrollen och fått otroliga recensioner... Vad ska jag göra som kan överträffa det?". De enda roller jag sannolikt kommer att få nu är 90-åriga män. Eller kanske 85, säger han med ett skratt.

Medverkar troligtvis inte i "Now You See Me 3"

Enligt Michael Caines IMDB-sida står det att han ska vara med i den tredje delen av de moderna och högst populära trollkarlsfilmerna Now You See Me. Men sett till att filmen fortfarande är i sitt förproduktionsstadie och att Caine sagt att han slutar, så kan vi inte längre räkna med att han medverkar i den efterlängtade filmen.

"The Great Escaper" har ännu inte fått ett svenskt premiärdatum.

NÄSTA ARTIKEL