Michael Caine.

Michael Caine annonserar sin pension

Filmtopp
Uppdaterad 17 oktober 2021 kl. 10:10 | Publicerad 16 oktober 2021 kl. 10:10
ANNONS
ANNONS

Fortsätter med att skriva böcker i stället.

Ikoniska skådespelaren Michael Caine har annonserat att hans senaste film "Best Sellers" blir hans sista stora filmroll.

Den ikoniska skådespelaren Michael Caine föddes 1933 och började skådespela redan som barn på 40-talet. Hans professionella karriär började på 50-talet efter att han svarat på en annons i en tidning som sökte teaterassistent som också skulle kunna göra små inhopp i föreställningen.

Michael Caine har genom sin långa karriär medverkat i över 100 filmer, åtaliga serier och många scenuppsättningar. Hans distinkta dialekt från södra London är i dag lika ikonisk som hans filmkarrir.

Screen Rant rapporterar nu att Caine har bestämt sig för att gå i pension. Han senaste film Best Sellers blir i sådana fall hans sista stora roll. I den spelar han en åldrande författare som reser ut på en sista bokturné. 

Michael Caine har under sin ålderdom också blivit en författare och bland annat skrivit boken Blowing the Bloody Doors Off: And Other Lessons in Life om hans karriär och liv. Bland annat sa han i en intervju med BBC att "skådespelare måste gå upp halv sju på morgonen och gå till studion, medan en författare kan börja skriva från sängen".

För alla som vill se Michael Caine en sista gång kommer han att medverka i en väldigt liten roll i den tjeckiska-producerade filmen Medival som är planerad att släppas under 2022. 

UPPDATERING: Michael Caine har nu snabbt valt att ta tillbaka sitt uttalande och menar att han visst kommer att göra mer film!

MER LÄSNING: Se alla nya bilder till The Witcher säsong 3

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL