Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Därför är Mark Hamill i Peter Stormares svarta bok

Därför är Mark Hamill i Peter Stormares svarta bok

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 januari 2021

"Karljäveln har aldrig bett om ursäkt."

Peter Stormare och Mark Hamill spelade mot varandra i actionfilmen "Hamilton" från 1998. Under inspelningen betedde Hamill sig på ett sätt som vår svenske Hollywoodstjärna än idag har svårt att förlåta. I en intervju med Filmtopp berättar han om en särskilt negativ upplevelse.

Starta videon för att höra Peter Stormare berätta om sin dåliga upplevelse med Mark Hamill. Hela Filmtopps intervju med Peter Stormare hittar du här

Nej, Peter Stormare är milt sagt inte förtjust i Star Wars-stjärnan Mark Hamill, som han spelade emot i Hamilton (1998). Medan Stormare gjorde titelrollen spelade Hamill filmens antagonist Hawkins. Det var i en scen där Hawkins skulle misshandla Hamilton, som Hamill skadade Stormare på riktigt – och någon ursäkt kom då aldrig. 

– Vi har en scen där jag hänger med huvudet och han ska slå till mig. Kameran är bakom mig så man ser aldrig (var han träffar). När vi tar en tagning till går han för nära och slår mig så att näsan står kvart över tre och en tand åker ut. Jag tuppar av och kan inte filma på några dagar. Men karljäveln har aldrig bett om ursäkt.

Stormare fortsätter: 

– Jag gjorde ett par dagar till med honom, men han tittade mig aldrig riktigt i ögonen. På premiären i USA tittade han mig inte heller i ögonen. Han får hålla på med sin Star Wars och tjäna pengar på en massa skit, för mig kommer han alltid att vara en skitskalle. 

Mark Hamill i "Hamilton".
Mark Hamill i "Hamilton" (1998). Foto: Buena Vista Pictures.

Hyllar Peter Stormare på Twitter

21 år efter premiären får Mark Hamill, aktuell med den nya Star Wars-trilogin, en fråga på Twitter om var Hamilton finns att se någonstans. Han svarar då och passar på att skicka en hyllning till Peter Stormare: 

Mark Hamill om Peter Stormare på Twitter

Ifall Stormare och Hamill kommer att försonas återstår att se.

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL