Melissa McCarthy som Ursula i Lilla sjöjungfrun?

Melissa McCarthy som Ursula i Lilla sjöjungfrun?

Eric Diedrichs
Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 12:07 | Publicerad 30 juni 2019 kl. 10:06

Skådespelerskan är under diskussion för att spela Disneyskurken.

Ursula i Lilla sjöjungfrun. Nu sägs det att vi ska få se Melissa McCarthy som Ursula.
Kommer vi få se Melissa McCarthy som Ursula? Foto: Disney.

Disney arbetar nu på sin live action-version av "Den lilla sjöjungfrun". Det har länge tisslats och tasslats om vilka skådespelare vi kommer att få se i rollerna, men just nu fokuserar snacket bara på en sak – Melissa McCarthy som Ursula.

1989 släppte Disney sin tagning av H.C. Andersens klassiska saga Den lilla sjöjungfrun. Filmen blev en enorm hit och startskottet på den så kallade "Disney-renässansen", som bestod av en lång serie högkvalitativa Disneyfilmer. Såsom Aladdin, Skönheten och odjuret, Lejonkungen och Mulan.

Med andra ord en lång serie av filmer som Disney nu håller på att göra om i så kallade live action-versioner. Pennan har skrotats och istället skall allt målas upp med riktiga skådespelare och ett oändligt antal datorgenererade pixlar.

Det gigantiska filmbolaget har redan släppt flera remakes av sina klassiker, men har bara hunnit börja. Spana in vår lista med kommande Disneyfilmer för att se alla de storslagna planerna Disney har i sikte.

Melissa McCarthy kan spela Ursula.

Just nu håller Disney på att planera inspelningen av live action-versionen av Den lilla sjöjungfrun. Än så länge vet vi förvånansvärt lite om produktionen, men det är i alla fall officiellt att den Oscarsnominerade Chicago-regissören Rob Marshall skall stå bakom rodret. Likaså att manuset skrivs av Janet Goldman (Kick-Ass, Stardust). På ryktesvägen ser det också ut som att Zendaya kommer att spela Ariel.

Det har länge tisslats och tasslats om vem som kommer att spela den ikoniska Disneyskurken Ursula. Ett namn som fick många att höja på ögonbrynen var exempelvis Lady Gaga. Men så blev inte fallet.

Nu rapporterar The Hollywood Reporter att Disney ser ut att ha hittat sin "bad girl" i den framgångsrika skådespelerskan Melissa McCarthy, som tidigare i år Oscarsnominerades för sin huvudroll i dramakomedin Can You Ever Forgive Me?.

Vi kan även se att henne namn står på filmens projektsida på IMDb, men än så länge är inte hennes medverkan officiellt bekräftad.

Vill du se Melissa McCarthy som Ursula?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL