Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Megan Fox om kvinnohatet i Hollywood

Megan Fox om kvinnohatet i Hollywood

Linda Forssén | Nyhet
30 april 2022
Linda Forssén | Nyhet
30 april 2022

"Jag var före MeToo-rörelsen"

Megan Fox som nu är aktivt tillbaka i nöjesbranschen anser att hon var 10 år före med att prata om den misogyna synen som finns i filmindustrin.

I en intervju med Glamour UK berättar Megan Fox om att hon redan tidigt i sin karriär talade om det existerande kvinnohatet i Hollywood. Till skillnad från idag så blev hon då förlöjligad när hon pratade om objektifieringen av henne under inspelningen av Michael Bays Transformers (2007).

– Jag tycker att jag var före MeToo-rörelsen med nästan 10 år. Jag pratade alltid om de olämpliga, misogyna, patriarkala beteenden som fanns i Hollywood redan under 2008 och 2009, långt före folket var redo att anamma eller tolerera det. Och jag blev faktiskt förlöjligad för att jag gjorde det. 

Fox berättar även att hon aldrig riktigt känt sig inkluderad i den feministiska rörelsen. Hon understryker dock att hon aldrig under dessa år ångrat sig när hon pratat öppet om den dåliga behandlingen i Hollywood. Hon anser att folk missar hennes personlighet och humor, samt att hennes intelligens inte uppskattas.

Megan Fox i "Jennifer's Body". Foto: DreamWorks.
Megan Fox i "Jennifer's Body". Foto: DreamWorks.

Som gäst hos Jimmy Kimmel Live 2009 diskuterade hon hur otäckt det var att behöva dansa i en bikini under ett vattenfall när hon var 15 år gammal under inspelningen för Bad Boys II (2003). I ett försök att göra mer feministiska filmer som Jennifer's Body (2009) möttes hon fortfarande av dålig press om att hennes karaktär Jennifer Check var för ytlig och som Fox själv säger kommer från när folk såg henne som en sexsymbol i Transformers.

Fox har jämfört Michael Bay med Adolf Hitler, vilket ska bero på att han krävt en viktuppgång av henne inför inspelningen av Transformers och att han var riktigt jobbig att arbeta med. Sedan dess har de kommit överens och arbetat tillsammans igen på Teenage Mutant Ninja Turtles-franchisen.

Megan Fox är aktuell med filmen "Big Gold Brick" som hade premiär den 25 februari i år.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL