Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Masked Singer Sverige ny säsong – allt vi vet

Masked Singer Sverige ny säsong – allt vi vet

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 juni 2021

Allt vi vet om Masked Singer Sveriges framtid.

"Masked Singer" har blivit en succé på många håll i världen och underhållningsprogrammet tog även den svenska tv-publiken med storm. Den första säsongen av TV4:s storsatsning är avslutad och det här många som är nyfikna på när fler avsnitt kan tänkas dyka upp.

Ny säsong av Masked Singer Sverige – detta vet vi:

Under våren började "Masked Singer Sverige" att sändas på TV4 och programmet blev en omedelbar succé. Sedan det sista avsnittet sändes i slutet av maj är det många som ivrigt frågat sig om vi kan vänta oss fler avsnitt.

Trots att TV4 inte har bekräftat att det kommer en ny säsong vågar vi oss på att säga att det med allra största sannolikhet kommer att komma ytterligare säsonger. TV4 har nämligen satsat stort på programmet och det blev som sagt en tittarsuccé.

UPPDATERING: Masked Singer säsong 2 är nu bekräftad av TV4 med planerad sändning 2022.

Inte nog med att extremt många bänkade sig framför avsnitten hemma i tv-sofforna, engagemanget för programmet syntes även tydligt på sociala medier där det spekulerades flitigt kring vilka som kunde tänkas gömma sig bakom respektive mask.

Mer information om när vi kan vänta oss en ny säsong hittar du längre ner i artikeln.

Detta är Masked Singer Sverige:

"Masked Singer" är från början ett Sydkoreanskt programkoncept, och där går det under namnet The King of Mask Singer. I Sydkorea sändes programmet för första gången 2015 och sedan dess har framgångssagan bara växt sig större och större.

Idag har Masked Singer hittat till över 45 olika länder och i många av dem har det blivit mer än en säsong.

Programmet kan beskrivas som en kombinerad sång- och gissningstävling där välkända personer tävlar mot varandra med en dold identitet. Vilka de kända personerna är döljs med hjälp av sagolika "masker". Under programmets gång delas ledtrådar ut om vilka som kan tänkas gömma sig i kostymerna och det finns en expertpanel som har i uppdrag att lista ut vilka det är.

Stor succé för den första säsongen.

Masked Singer Sverige ny säsong - panel och programledare
Foto: Magnus Ragnvid / TV4

En av de främsta anledningarna till att vi med stor säkerhet kan säga att det kommer att dyka upp en ny säsong av Masked Singer Sverige är hur väl programmet gick hem hos publiken.

Efter det första avsnittet meddelande nämligen TV4 att över två miljoner valde att se premiären av programmet. Samtidigt såg kanalen ett stort engagemang på sociala medier, där de bland annat tog emot över 40 000 gissningar på vilka som var gömda bakom maskerna.

Expertpanelen:

Expertpanelan under den första säsongen av Masked Singer Sverige bestod av profilerna Nour El Refai, Felix Herngren, Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw. Vecka ut och vecka in delade kvartetten med sig av sina gissningar.

Programledare för säsongen var David Hellenius, vilket är ytterligare ett tecken på vilken storsatsning TV4 gjorde på programmet. Tidigare har Hellenius nämligen varit programledare för Let's Dance, ett annat av kanalens främsta underhållningsprogram.

Om expertpanelen och Hellenius återvänder i en ny säsong av Masked Singer Sverige återstår att se, men de fick ett varmt mottagande av tv-publiken under säsong ett.

De gömde sig bakom maskerna:

Pingvinen: Sven Melander gömde sig bakom pingvinmasken och var den första som fick lämna tävlingen.

Fåret: Christina Schollin var personen i fårkostymen.

Jokern: Lotta Schelin var "Jokern".

Isvargen: Victoria Silvstedt uppträdde som "Isvargen".

Monstret: Kikki Danielsson fick visa upp sig på scen som ett monster.

Roboten: Nassim Al Fakir gjorde sina framträdanden i en robotkostym.

Korpen: Robert Welles var utklädd till "Korpen" under programmet.

Draken: Johanna Nordström imponerade flertalet gånger som "Draken".

Sjöbjörnen: Anders Bagge var utklädd till "Sjöbjörnen".

Enhörningen: Ellen Bergström fick uppträda som "Enhörningen".

Voodoodockan: Hans Rosenfeldt tog plats på scen som "Voodoodockan".

VINNARE – Godisautomaten: Daniel Norberg var den som lyckades vinna den första säsongen av Masked Singer Sverige.

LÄS MER: Masked Singer Sverige – alla kostymer

Då kan vi vänta oss en ny säsong av Masked Singer Sverige.

Sven Melander i Masked Singer Sverige
Foto: TV4

TV4 har nu bekräftat att det blir en ny säsong av Masked Singer Sverige. De har ännu inte gått ut med premiärdatum, men vår prognos är att säsong 2 säsong av succén skulle få sin premiär under våren 2022.

Vanligtvis brukar TV4:s återkommande underhållningsprogram sändas under samma tid på året och ofta på samma dag. Vi hade med andra ord inte blivit förvånade om programmet är kanalens fredagsunderhållning även under våren nästa år.

LÄS MER: Nya serier på C More

 

NÄSTA ARTIKEL