Marvelstjärnans oväntade drag – pensionerar sig vid 44 års ålder

Marvelstjärnan överraskar alla – pensionerar sig vid 44 års ålder

Axel Diedrichs
05 juni 2024 kl. 10:03

Har funnit buddhismen

Under tisdagen meddelade Marvelstjärnan Evangeline Lilly att hon lägger karriären på hyllan, men flaggar för att hon en dag kanske kommer att återvända.

Senaste gången hon dök upp på bioduken var i Ant-Man and the Wasp: Quantumania, den tredje delen i Marvelserien med Paul Rudd. Dessförinnan såg vi henne i Marvelserien What if...? och Avengers: Endgame. Nu beslutar skådespelaren Evangeline Lilly sig för att lägga ned karriären och sluta som skådespelare. Det är hon själv som kommer med det överraskande beskedet via Instagram. 

Marvelstjärnan överraskar alla – pensionerar sig vid 44 års ålder
Matthew Fox och Evangeline Lilly i "Lost". Foto: ABC.

Evangeline Lilly pensionerar sig endast 44 år gammal

Att Evangeline Lilly, som senare i år fyller 45, väljer att redan dra sig tillbaka från skådespeleriet kommer av naturliga skäl som en chock för många. I ett inlägg på Instagram hintar hon om att det handlar om att hon funnit buddhismen, och att allt det som kommer med att vara en stor filmstjärna därför inte spelar lika stor roll. 

– Att avstå från det som verkar vara det självklara valet (rikedom och berömmelse) kan kännas skrämmande ibland, men att kliva in i din dharma ersätter rädslan med uppfyllelse. Jag kanske återvänder till Hollywood en dag, men för tillfället är det här jag hör hemma, skriver hon till sina följare.

För den som inte vet vad "dharma" är för något, så beskrivs det av Nationalencyklopedin som "en central term för den moraliska lagen i all indisk kultur". 

Har en film kvar

Evangeline Lilly fick sitt stora genombrott med TV-serien Lost där hon gjorde en av huvudrollerna i Kate Austen. Filmsidan av karriären rymmer även den flera stora titlar, som Peter Jacksons Hobbit-trilogi och Ant-Man-filmerna där hon spelat med Paul Rudd. 

Men trots pensionen har vi ännu inte sett det sista av Evangeline Lilly. Skådespelaren är med i den kommande filmen Happy Life som handlar om en kvinnas inre resa när hon börjar misstänka att hennes sönderarbetade man är otrogen mot henne.

Filmtopp önskar Evangeline Lilly ett stort lycka till.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL