Marvels främsta skapare Stan Lee anklagad för sextrakasserier

Marvels främsta skapare Stan Lee anklagad för sextrakasserier

Axel Diedrichs
Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 17:12 | Publicerad 10 januari 2018 kl. 16:21

Marvels största legend, Stan Lee, har blivit anklagad för sexuella trakasserier.

Rapporter från den brittiska tidningen Daily Mail menar att några av Stan Lees före detta sjuksköterskor, som skött om honom i hans hem, har blivit utsatta för sexuella trakasserier. Han uppges ha varit vulgär mot sina sköterskor och bett dem om oralsex. Enligt uppgifter beskriver sjuksköterskorna honom som en gammal man, med tappat vett. Stan Lee är idag 95 år gammal.

Daily Mail påstår att Stan Lee betett sig illa mot varenda sköterska han haft, och att detta i sin tur ska ha lett till att vårdbolaget förra året avslutade deras samarbete. Stan Lee själv ska då ha svarat med att anklagelserna är falska och att man utan grund försöker dra ned honom så fort möjlighet givits. Troligtvis menar han isåfall Me too-kampanjen, som florerar på nätet.

Stan Lee var en gång i tiden chefredaktör på Marvel och var med i skapandet av flera världsberömda superhjältar, så som Spindelmannen, Hulken, X-Men, Black Panther, Doctor Strange, Daredevil och Thor. Med detta sagt är han förmodligen Marvels viktigaste anställda genom tiderna. Han brukar även skymtas förbi i filmerna, med en cameo-roll. På bilden nedan ser du när han trätt fram i The Amazing Spider-Man i rollen som en skolbibliotekarie, helt ovetandes om att Spindelmannen slåss för livet bakom honom.

stan lee

Vad tror du, kan Daily Mail ha rätt i sina rapporter? Det skall sägas att den brittiska tidningen är känd för att inte vara den mest pålitliga.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL