Marvels Doctor Strange, nu på bio!

Marvels Doctor Strange, nu på bio!

Uppdaterad 01 juli 2021 kl. 15:36 | Publicerad 28 oktober 2016 kl. 14:00

doctor-strange-trailer-poster-comic-con

Marvels maskineri tuggar på och filmerna fortsätter att anlända på löpande band. För några år sedan visste inte vanligt folk vem varken Deadpool eller Ant-Man var, idag är det en helt annan historia. Det är nästintill pinsamt att i filmvärlden inte ha koll på minst ett flertal av studions stora flaggskepp till hjältar. Nu är det dags igen och den här gången tänjer de ytterligare på gränserna med den nya filmen Doctor Strange.

För oss som inte vet vem denna superhjälte är, så handlar det om Stephen Strange, en av världens främsta neurokirurger. Efter att allvarligt ha skadats i en bilolycka beger han sig ut på en läkande resa där han träffar ”the Ancient one”, en form av trolldoms expert.

Trolldom brukar främst förknippas med fantasy-genren, men nu ska alltså även superhjältarna episkt slåss mot varandra med olika besvärjelser. Att förväntningarna är höga på Doctor Strange beror på flera orsaker. För det första på grund av att Marvels framgångssaga aldrig tycks ta slut. Film på film levereras med klass och stil. För det andra för att Marvel är fantastiskt duktiga på att förnya sig. Med Guardians of the Galaxy och Ant-Man tog de superhjältegenren till en ny nivå genom att framgångsrikt kombinera humor med allvar. Nu blandar de alltså i magi och trolldom i smeten.

För det tredje går det inte att förbise att Marvel har valt en av de mest heta och aktuella manliga skådespelarna just nu, nämligen Benedict Cumberbatch till huvudrollen. Inga mer ord behövs, mitt intresse är väckt. Hans förmåga att fullständigt försvinna in i en karaktär gör honom unik. Kritikerna är redan lyriska och öser beröm över dramaturgin och specialeffekterna. Maskineriet som Marvel startade för så många år sedan, fortsätter att växa och inkludera fler och fler legendariska hjältar. Kommer motståndaren DC Comics över huvud taget ha en chans att matcha denna mäktiga best?

Vad tror ni, kan Doctor Strange komma att bli en av Marvels hittills häftigaste hjältar?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL