Marcus Edensky ute ur Robinson: Beslutet togs inte korrekt

Marcus Edensky ute ur Robinson: "Beslutet togs inte korrekt"

Uppdaterad 28 mars 2023 kl. 09:03 | Publicerad 22 mars 2023 kl. 19:03

"Det nog är bättre att Markus är på en annan strand"

Det blev Marcus Edensky som fick lämna lag syd i Robinson 2023, detta efter att Oskar Hammarstedt haft ett finger med i spelet. “Det är det rätta valet”, menar Oskar.

Oskar Hammarstedt i Robinson 2023
Oskar Hammarstedt. Foto: TV4 / C More

Två sidor av ett mynt

När det blev dags för Alva Trané och Caroline Persson att välja den ur laget som skulle åka ut lät de varje lagmedlem argumentera för sin sak. Marcus Edensky uttryckte att han kommit överens med alla i laget så här långt och att han gillade att många av dem är kreativa och framåttänkande. När tjejerna pratade med Oskar Hammarstedt fick de höra om den andra sidan av myntet, för Oskar tyckte att “det nog är bättre att Marcus är på en annan strand”.

– Jag och Marcus är för lika som person och vi har lite olika teorier om hur man gör saker och ting, sa Oskar till Alva och Caroline och menade att de borde skicka hem Marcus.

Marcus Edensky ute ur Robinson: "Beslutet togs inte korrekt"
Marcus Edensky. Foto: TV4 / C More

En utslagen Marcus Edensky om att valet inte togs korrekt

Alva och Caroline samlade laget för att avslöja vem som behövde lämna tävlingen och beslutet föll på Marcus. Det blev en tung tystnad innan Marcus uttryckte att det blev ett “tidigt avslut”.

– Det känns som en stor klump i magen. Beslutet togs inte enligt kriterierna som ledaren fick. Kriterierna var att det skulle vara den svagaste länken men det vet jag att jag inte är, sa Marcus.

Oskar och Martin kramat i Robinson 2023
Marcus kramar Oskar efter att han åkt ut. Foto: TV4 / C More

“Känner mig taskig”

Lagkamraterna kramade Marcus innan han skulle gå och många uttryckte att de uppskattade hans närvaro i laget. Marcus kunde mycket om överlevnad, precis som Oskar.

– Jag känner mig rätt taskig för jag var förmodligen en rätt stor del i det beslutet. Jag och Marcus är ju väldigt lika som personer. Vi kan väldigt mycket outdoor-grejer så att vi röstar bort en sån person är i mitt huvud egentligen helt fel, sa Oskar.

När Marcus lämnade lägret sa han att det sociala spelet var något som han hade underskattat när han gick in i tävlingen. Oskar Hammarstedt, som var en stor faktor till att Marcus fick lämna, tror ändå att det var det bästa beslutet.

– Det är Marcus som får lämna och i längden för vårt lag tror jag att det är det rätta valet, menade Oskar.

Du följer "Robinson" 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL