Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Mark Hamill tar farväl av Star Wars

Mark Hamill tar farväl av Star Wars

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 april 2020

Skriver öppet brev till fansen.

Mark Hamill har spelat Luke Skywalker i både George Lucas originaltrilgi från 70-80-talet, men också i den senaste sagan. Med ett öppet brev hälsar han nu adjö till det intergalaktiska filmuniversumet.

"Vilken extraordinär resa det varit."

Luke Skywalker och Yoda i "Star Wars: Rymdimperiet slår tillbaka".
Luke Skywalker och Yoda i "Star Wars: Rymdimperiet slår tillbaka". Foto: Disney.

Nostalgin slog till med fasansfull kraft. 

Efter att ha spelat huvudpersonen Luke Skywalker i den episka filmsagan Star Wars kommer Mark Hamill alltid att ha en speciell plats i fansens hjärtan. Därför blir det  så drabbande när han i ett öppet brev tar farväl av filmserien. 

"Som Carrie en gång sade handlar Star Wars om familjen och det är vad vi blivit – ett gigantiskt forum som delar de gemensamma upplevelserna i dessa berättelser och de fundamentala värderingarna de ingjuter i oss."

Läs hela brevet här: 

Mark Hamills öppna brev till fansen.

 

Om man måste peka ut en enda fanbärare i Star Wars-universumet blir det förstås Mark Hamill som medverkat i sex kapitlen. Bland de nya filmerna hade han störst roll i The Last Jedi där han gjorde en storartad comeback till sin roll, som en åldrad och mer vis Luke Skywalker

Med detta brev nu florerandes på det världsomfattande nätet behöver vi inte längre spekulera kring Hamills eventuella medverkan i framtida filmer. Det må vara över på ett sätt, men de dedikerade fansen lär aldrig släppa taget om Hamill och den inverkan han haft på deras liv. 

MER LÄSNING: 

Alec Guiness barnbarn hade cameo i nya Star Wars
Hatar du prequel-trilogin har du missat poängen
Hur Star Wars förändrade filmindustrin