Så ser Lady Gaga ut som Harley Quinn

Så ser Lady Gaga ut som Harley Quinn

Filmtopp
15 februari 2023 kl. 08:02

Ett kärlekspar som inte liknar något annat

Nästa år är det premiär för "Joker: Folie à deux". Lagom för att börja kittla vår nyfikenhet släpps nu den första bilden på Lady Gaga som Harley Quinn.

För några år sedan gjorde Todd Philips dundersuccé med sitt DC-drama Joker, som fokuserar på Batmanskurkens bakgrundshistoria. I titelpersonen såg vi Joaquin Phoenix, som Oscarsbelönades för sin insats. Filmen nominerades i totalt elva kategorier, däribland Bästa film, Bästa regi och Bästa manus efter förlaga.

Arbetet med uppföljaren, Joker: Folie à deux, går stadigt framåt. Todd Philips återvänder i registolen och Joaquin Pheonix i rollen som ståupparen som blev bindgalen clown. Med sig har de också Brendan Gleeson, Catherine Keener och Lady Gaga, varav den sistnämnda har fått i uppdrag att spela Harley Quinn – Jokerns flickvän tillika psykiatriker.

Nu har första bilden på Lady Gaga som Harley Quinn släppts:

Karaktären Harley Quinn tillkom i Batmanvärlden år 1992 med den animerade serien Batman: The Animated Series. Först att gestalta henne i en spelfilm blev Margot Robbie med Suicide Squad (2016). Hon har sedan dess återupprepat karaktären i Birds of Prey (2020) ochThe Suicide Squad (2021). 

Nu är det alltså Lady Gagas tur att ta över stafettpinnen, vilket kanske passar lite extra väl sett till att den nya filmen uppges bli en musikal.

"Joker: Folie à deux" förväntas att ha premiär i oktober 2024.

NÄSTA ARTIKEL