Margot Robbie om den omtalade fotscenen i Barbie: "Det är mina fötter"

Margot Robbie om den omtalade fotscenen i Barbie: "Det är mina fötter"

Emil Oscar Rasmussen
05 juli 2023 kl. 20:00

Barbie-stjärnan förklarar snackisen från trailern

Ett ögonblick från trailern till den kommande "Barbie"-filmen, med Margot Robbie i huvudrollen, har blivit en riktig snackis på internet. Nu bekräftar Margot Robbie att det är hennes fötter i den omtalade fotscenen – och hon förklarar processen bakom den.

Den 21 juli är det svensk biopremiär för Barbie, Greta Gerwigs live-action-film om den klassiska dockan. I filmen spelar Margot Robbie huvudrollen som Barbie och vid sidan om henne kommer vi även att få se stjärnor som Ryan Gosling, Kate McKinnon, America Ferrara, Will Ferrell, Michael Cena, Issa Rae och Emma Mackey, för att nämna några.

Filmen har länge varit en snackis, så att specifika ögonblick ur de trailers som har kommit har följt den trenden är inte direkt förvånande. I filmens huvudtrailer, och i en tidigare teaser, är det en specifik scen som har blivit lite extra populär att diskutera online – den med Barbies perfekt utsträckta fötter.

I öppningen av trailern och teasern i fråga får vi se ett par fötter i klackar som kliver in i bild, stannar och kliver ur skorna – med fötterna perfekt kvar i samma, utsträcka position. Ögonblicket fångade mångas uppmärksamhet och när Chrissy Teigen skrev på Twitter att hon ville veta exakt hur det gick till att spela in scenen, blev den en regelrätt snackis. Nu har Margot Robbie själv stillat allas nyfikenhet.

Margot Robbie om den omtalade fotscenen i Barbie: "Det är mina fötter"

När Fandango förra veckan fick chansen att intervju Margot Robbie tillsammans med några av kollegorna från filmen passade de på att fråga Robbie om den omtalade fotscenen från trailern.

– Det är mina fötter, förklarar Robbie efter att ha avslöjat att det tog ungefär åtta tagningar att få till det.

Enligt filmens stjärna gick hon fram till en punkt på golvet där det fanns dubbelhäftande tejp för att få skorna att fastna, och hon kunde ta ur fötterna utan att de flyttade på sig. Hon menar att hon inte hade någon sele som hjälpte henne att hålla fötterna i rätt position, men att hon höll i en stång ovanför kameran.

Att Margot Robbie lyckades få till den perfekta krökningen på foten utan några större problem har sina förklaringar.

– Jag dansade balett när jag var barn, säger hon.

Slutligen förklarar Margot Robbie att hon alltid försöker göra den typen av närbilder på egen hand, då hon inte gillar att se en film och veta att det är någon annans kroppsdelar som syns.

Inte första fothysterin för Margot Robbie – Quentin Tarantino ville ha hennes fötter smutsiga

Lustigt nog är det här inte första gången som Margot Robbies fötter har lyckats skapa rubriker. Tidigare i år blev det skriverier när hon avslöjade att Quentin Tarantino ville att hennes fötter skulle vara smutsiga i biografscenen i Once Upon a Time in Hollywood (2019). Där lägger hon upp sina smutsiga fötter på stolsryggen framför sig, vilket inte var planerat.

För Vogue berättade Robbie att hon hade gått omkring barfota under inspelningen och att någon var på väg in för att tvätta av hennes fötter, men att Tarantino stoppade det för att det kändes autentiskt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL