Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Margot Robbie i nya Pirates of the Caribbean

Margot Robbie frontar nya Pirates of the Caribbean

Kristian Andersson | Nyhet
26 juni 2020
Kristian Andersson | Nyhet
26 juni 2020

Ror hem huvudroll i Disneys nysatsning.

Oscarsnominerade superstjärnan Margot Robbie har fått huvudrollen i Disneys reboot på Pirates of the Caribbean.

Margot Robbie i "Birds of Prey".
Margot Robbie som Harley Quinn i "Birds of Prey". Foto: Warner Bros.

Disney har på senare tid utvecklat en nysatsning på ett av deras främsta flaggskepp, som tidigare frontats av Johnny DeppKeira Knightley och Orlando Bloom. Den här gången vill de göra en filmserie som drivs av kvinnliga karaktärer och Hollywood Reporter rapporterar nu att man fått med sig Margot Robbie ombord. Hon ska ha den ledande huvudrollen i nya Pirates of the Caribbean. 

Den nya satsningen kommer inte att bli en spinoff eller remake på någon av de tidigare filmerna, utan istället vara fristående. Vi kan med andra ord förvänta oss en helt ny ensemble med skådisar. 

Manuset till filmen skrivs av Christina Hodson som tidigare arbetat med Robbie på Birds of Prey som hon skrev. I oktober 2019 stod det klart att Chernobyl-skaparen Craig Mazin arbetar på en ny story han med, men som vi förstår det är projekten separata. Med andra ord kan biotablån komma att plundras rejält framöver (om inte filmerna släpps exklusivt på Disney+). 

I dagsläget vet vi inte mycket om handling i filmen med Margot Robbie eller hennes rollfigur. Detaljer kommer att dyka upp allt eftersom. 

Pirates of the Caribbean är en av de störsa filmsuccéerna i världen där fem filmer tillsammans genererat en vinst på 4,5 miljarder dollar.