Mapeis tårar i Så mycket bättre – öppnar upp sig inför svenska folket

Mapeis tårar i Så mycket bättre – öppnar upp sig inför svenska folket

Moa  Andersson
04 november 2023 kl. 18:11

Mapei om uppväxten i USA

I dagens avsnitt av "Så mycket bättre" berättar Mapei om uppväxten i USA:s ghetto och hur hon flyttade till Sverige när hon var åtta år gammal. Från att vara van vid det högljudda, sopor, hiphop och melankoli till att komma till Sverige, Tumba och mellanmjölk.

Det är äntligen lördag och dags för ett nytt avsnitt av Så mycket bättre 2023TV4 och TV4 Play. Det blir en sommar utöver det vanliga när några av Sveriges mest folkkära artister flyttar in på Grå Gåsen och bjuder på välkända hits i nya makalösa tappningar! Fina stunder väntar när Peg Parnevik, Ellen Krauss och Mapei slår upp dörrarna tillsammans med bland annat Lasse Holm, Marit Bergman och Eagle-Eye Cherry.

Mapeis tårar i Så mycket bättre – öppnar upp sig inför svenska folket
Mapei med sin mamma. Foto: TV4

Mapei om uppväxten i USA:s ghetto: "Det var jättefarligt där"

Mapei berättar under kvällens middag att hon har gjort en låt till Zlatans självbiografi och tog inspiration från hans liv, vilket i princip var att han inte hade någonting. Hon förklarar att hon kan relatera till det eftersom Mapei själv kom från ingenting, som är uppväxt i staden Providence i USA. Hon kommer i princip från ghettot, som är typiskt urbana stadsdelar och uppfattas ha hög kriminalitet och fattigdom.

– Min mamma kom till USA på 60-talet, hon jobbade tre jobb för att fixa för mig och mina tre syskon. När hon jobbade de här jobben så bodde jag på ett hem med många barn, jag vill inte kalla det barnhem för det var typ grannen och grannskapet tog hand om barnen, det var jättefarligt där, säger Mapei.

Det var allt från hemlösa människor, till lukten av sopor och när man gick ut så kände man hur lukten från avfyrade vapen låg i luften. Många som bodde på samma hem som Mapei hade föräldrar som missbrukade på droger, det var inte en lugn uppväxt för de flesta barnen. Hon förklarar att det var väldigt jobbigt att inte bo med sin mamma och att inte ha henne vid sin sida varje dag. Mapei förstod däremot snabbt när hon var liten att det var något som hennes mamma var tvungen att göra, så hon accepterade det och blev van vid den miljön. 

Mapeis tårar i Så mycket bättre – öppnar upp sig inför svenska folket
Mapei. Foto: TV4

Mapei om kärleken till sin mamma: "Hon var solen och himlen"

När Mapei var åtta år gammal kom hon till Sverige och fick äntligen bo med sin mamma. Från att vara van vid det högljudda, sopor, hiphop och melankoli till att komma till Sverige, Tumba och mellanmjölk. Det fanns hästar, skog och ingen syntes till på långa vägar. Äntligen var hon ensam med sin mamma. 

– När jag kom hit började jag rappa med alla killar, men jag vågade inte riktigt sjunga då. Men min mamma såg ju det, mamma var väldigt stöttande när jag sjöng typ Mariah Carey-toner i badkaret var hon så här "du är bättre än Mariah Carey", förklarar Mapei.

Hennes mamma var alltid väldigt peppande och de stod varandra väldigt nära. Hon skämde aldrig ut henne, var aldrig taskig och Mapei var hennes ögonsten. Hon beskriver sin mamma ur ett barns perspektiv, hon var solen, himlen och allt för henne.

Mapei berättar att hon inte bearbetat sin mammas bortgång eftersom hon var sängliggandes i fem år och hade skelettcancer. Men hon försäkrade alltid Mapei om att hon alltid kommer vara med henne. 

Du ser "Så mycket bättre" 2023 på TV4 och TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL