Recension: Lightyear (2022) | Filmtopp.se

Tim Allen kritiserar filmen Lightyear

02 juli 2022 kl. 08:08

Tim Allen kritiserar filmen

Det har länge varit tyst från mannen bakom Buzz i de tidigare Toy Story-filmerna, men äntligen har Tim Allen berättat vad han verkligen tycker om Pixars nya film.

Pixar släppte den 15 juni en spinoff på sin framgångsrika franchise Toy Story. Den nya filmen, Lightyear, ska föreställa vara den film som Andy såg 1996 och som fick honom att vilja köpa en Buzz Lightyear-docka.

Sett till Pixars tidigare framgångar fick Lightyear fick ett ovanligt svalt mottagande från både publik och kritiker (här på Filmtopp fick den en tvåa). Under premiärhelgen genererade filmen endast 50 miljoner dollar, vilket är mycket lågt sett till bolagets tidigare framgångar. Det spekuleras vilt om varför det går så dåligt för filmen, flera resonerar att det kan ha något att göra med att Disney släpper för många filmer via deras streaming tjänst Disney+. 

Rösten utbytt i nya filmen

I Lightyear är det inte heller längre Tim Allen som gör rösten till Buzz, vilket han gjort i det tidigare fyra Toy Story-filmerna. Under en längre tid har Allen varit tyst, men nu har han äntligen i en intervju berättat vad han verkligen tycker om filmen, och vi kan ju säga att han inte var speciellt imponerad.

Tim Allen berättar:

– Det är en fantastisk saga men den har inget med leksaken att göra. Den har ingen relation till Buzz. Det finns helt enkelt ingen koppling. Jag önskar att de hade en bättre förbindelse till varamdra.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL