Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Mandalorian

Obi-Wan-serien skjuts upp men det jobbas vidare på The Mandalorian

Kristian Andersson | Nyhet
09 juni 2020
Kristian Andersson | Nyhet
09 juni 2020

Inspelningen av omtalade "Obi-Wan Kenobi" förhindras.

Disneys Star Wars-serie "The Mandalorian" har mottagits med öppna armar och nu arbetar bolaget vidare med en ny säsong. Däremot fortsätter produktionen av Star Wars-serien "Obi-Wan Kenobi" att förhindras av coronaviruset.

The Mandalorian
Foto: Walt Disney - The Mandalorian

Jon Favreau har blivit något av Disneys go-to-regissör de senaste åren. Utöver Djungelboken och Lejonkungen har han också regisserat Iron Man I & II. Därtill har han också skapat deras succéserie The Mandalorian, som lanserades på Disney Plus ifjol. 

Några av The Mandalorianavsnitt har regisserats av filmskaparen Deborah Show, som nu också jobbar på den kommande Star Wars-serien Obi-Wan Kenobi, i vilken vi återser Ewan McGregor som den mytomspunne jedi-riddaren

Nu meddelar Lucasfilm att produktionen av Obi-Wan Kenobi, som stoppats av det rådande coronaviruset, inte kommer att påbörjas förrän tidigt under nästa år – om allt går i lås.

Samma problem rör dock inte "The Mandalorian". I en intervju berättar Jon Favreau att den andra säsongen är under produktion och att lanseringen inte påverkas av coronaviruset.

– Vi hade tur som spelat in allt material som behöver för att sätta ihop serien och tack vare Lucasfilms teknologi så kan vi i nuläget sätta samman projektet, säger Jon Favreau.

Scrolla vidare för mer läsning!