Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Månadens stora streamingpremiärer

Månadens stora streamingpremiärer

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 maj 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 maj 2021

En maxad månad framför oss.

Maj månad bjuder på en mängd stora streamingpremiärer. Publiken får ta del av nya internationella som nordiska storsatsningar i form av stjärnspäckade filmer & serier. Filmtopp lyfter fram de allra största höjdpunkterna. Vad ser du mest fram emot den närmaste tiden?

Mare of Easttown – 1 maj (HBO)

Genre: Krimindaldrama

Handling: Den nya miniserien följer kriminalpolisen Mare Sheehan (Kate Winslet) och hennes utredning av försvinnandet av en ung kvinna samt mordet på en annan. 

FLER TIPS:

Alla nyheter på HBO i maj

Pörni – 1 maj (Viaplay)

Genre: Drama, Komedi

Handling: I detta nya norska Viaplay-original jonglerar Pernille barnens behov, sorgen över sin systers bortgång, en hopplös före detta make, sitt jobb, en far som vill få ut det mesta av livets dagar och sitt eget kärleksliv. En serie i sex delar.

Try Hard – 16 maj (Viaplay)

Try Hard
Foto: Viaplay.

Genre: Komedi

Handling: Try Hard är en originalserie från Viaplay där vi får följa den unga Sebastian som blir utkastad av sina föräldrar efter att han spenderat för mycket tid till att spela Counter-Strike. Han bestämmer sig där och då för att starta ett Counter-Strike-team för att förverkliga hans dröm om att komma in i spelbranschen. Frågan är om han och de nya vännerna har vad som krävs för att lyckas?

Serien har premiär den 16 maj där alla åtta avsnitt släpps på en gång. 

Thunder in my Heart – 23 maj (Viaplay)

Amy Deasismont
Foto: Eveline Eliasson

Genre: Drama

Handling: Thunder in my Heart är skapad av artisten och skådespelerskan Amy Deasismont, och det är även henne vi får följa i huvudrollen. Serien handlar om kärlek och identitetssökande, samtidigt som tittaren får följa en vänskapskrets där olika relationer sätts på prov. Det är en serie om hur det är att bli vuxen men fortfarande känna sig som ett barn. Totalt kommer åtta avsnitt att släppas.

FLER TIPS: 

Alla nyheter på Viaplay i maj

Jupiter's Legacy – 7 maj (Netflix)

Genre: Action, Fantasy

Handling: Ny påkostad Netflix serie, som utgör en episk saga om nästa generations superhjältar. De måste ta över sina föräldrars roll och hålla Jorden trygg när nya hot dyker upp.

The Woman in the Window – 14 maj (Netflix)

Genre: Drama, Thriller

Handling: Filmen The Woman in the Window handlar om Anna Fox (Amy Adams) som lider av agorafobi, vilket innebär extrem rädsla för offentliga, trånga och befolkade platser. Anna stänger in sig allt mer i sin lägenhet och en dag bevittnar hon en hemsk händelse genom sitt fönster.

Army of the Dead – 21 maj (Netflix)

Handling: Army of the Dead är en heistfilm i levande döda-format. Storyn följer ett gäng soldater som ger sig ut i riskzonen i Las Vegas där zombier härjar, för att tömma ett casino på stålar. I filmen får vi bland annat se Dave Bautista som är mest känd för rollen som Drax i Guardians of the Galaxy-filmerna.

Army of the Dead är gjord av ingen mindre än Zack Snyder som nyligen varit på tapeten med sin nya version av Justice League

FLER TIPS: 

Alla nyheter på Netflix i maj

Star Wars: The Bad Batch – 4 maj (Disney+)

Genre: Animerat, Äventyr

Handling: Serien The Bad Batch på Disney+ utspelar sig i efterskalvet av ett klonkrig och fokuserar på en grupp elitkloner som tillhört ett experiment. Denna grupp, som redan presenterats i Clone Wars, kämpar för att hitta deras syfte i en galax som genomgår en drastisk förändring.

Cruella – 28 maj (Disney)

Genre: Komedi, Thriller

Handling: Cruella de Vil är en av de mest ikoniska skurkarna i Disney-världen. Snart kommer en spelfilm som fokuserar på hennes väg till pälsdyrkande galenskap. Filmen Cruella är en prequel till Disney-klassikern Pongo och de 101 dalmatinerna, som såg världens ljus 1967.

FLER TIPS: 

Alla nyheter på Disney+ i maj

The Underground Railroad – 14 maj (Amazon Prime Video) 

Genre: Drama

Handling: En ung slavkvinna vid namn Cora som är fast i den amerikanska södern bestämmer sig en dag för att fly. Hennes modiga akt leder till att hon gör en orolig upptäckt. 

Solos – 21 maj (Amazon Prime Video)

Solos på Amazon Prime
"Solos" är en stjärnspäckad serie av Amazon Prime.

Genre: Drama, Fantasy

Handling: En ensemble-historia om sju olika karaktärer som alla beger sig av på en spännande yttre, såväl som inre, resa där de gör spännande självupptäckter. Likaså förstår de hur vi i trots isolerade tider knyter samman till varandra genom livet. På rollistan ser vi inte minst Helen MirrenAnthony MackieAnne Hathaway och Morgan Freeman

The Mauritanian – 28 maj (Amazon Prime)

Genre: Drama, Thriller

Handling: Filmen bygger på den sanna berättelsen om Slahis kamp för sin frihet efter att ha blivit fängslad av USA utan några anklagelser. Trots rädsla och ensamhet lyckas Slahi (Tahar Rahim) finna trygghet i försvarsadvokaten Nancy Hollander (Jodie Foster) och hennes medarbetare Teri Duncan (Shaliene Woodley) som kämpar mot USAs regering för rättvisa. Genom ett kontroversiellt försvar tillsammans med bevis, avslöjade av militäråklagaren Lt. Colonel Stuart Couch (Benedict Cumberbatch), så uppdagas chockerande sanningar.

FLER TIPS: 

Alla nyheter på Amazon Prime i maj

The Astronauts – 26 maj (Paramount+)

Barnvänliga äventyrsserien "The Astronauts" släpps snart på Paramount+.
Barnvänliga äventyrsserien "The Astronauts" släpps snart på Paramount+.

Genre: Äventyr

Handling: När fem ungar smyger ombord på ett tomt rymdskepp händer det som inte får hända: skeppet startas och kör ut i rymden. Nu måste de göra allt de kan för att ta sig hem igen.

FLER TIPS: 

Alla nyheter på Paramount+ i maj

NÄSTA ARTIKEL