Mads Mikkelsen om Indiana Jones-kollegan Harrison Ford: "Han är irriterande"

Mads Mikkelsen om Indiana Jones-kollegan Harrison Ford: ”Han är irriterande”

Axel Diedrichs
Uppdaterad 15 december 2023 kl. 17:32 | Publicerad 10 juli 2023 kl. 13:22

Dansken med både pikar och hyllningar till stjärnan

Mads Mikkelsen spelar mot Harrison Ford i "Indiana Jones and the Dial of Destiny". I en intervju kallar den danske stjärnan sin kollega för både fascinerande och irriterande.

Indiana Jones and the Dial of Destiny med en 80-årig Harrison Ford i titelrollen har varit en av årets mest efterlängtade filmer. Nu kan publiken äntligen gå och se äventyret där Danmarks mest berömda skådespelare Mads Mikkelsen porträtterar skurken Dr. Voller. Under sin promotionturné för filmen gjorde Mikkelsen en intervju med den danska tidningen Kino.dk där han passade på att skicka en liten känga till Harrison Ford, samtidigt som han uttryckte sin beundran för honom.

Mads Mikkelsen om Indiana Jones-kollegan Harrison Ford: "Han är irriterande"
Foto: Lucasfilm.

Mads Mikkelsen om Indiana Jones-kollegan Harrison Ford: "Han är irriterande"

Filmstjärnan Harrison Ford är inte direkt känd för att stryka medhårs. Den tjurighet vi ibland ser honom bjuda på i offentliga sammanhang verkar vara något som finns med honom även utanför media. När Mads Mikkelsen, som spelar mot honom i Indiana Jones and the Dial of Destiny, pratar om Ford med Kino.dk säger han både ett och annat om hur ikonen är bakom kulisserna. 

– Det är fascinerande att se honom arbeta. Men han är också irriterande. Han är rolig, han är en rolig man, men ibland beter han sig som en 16-årig pojke. Precis som vi andra gör, men vi förväntar oss inte att han också ska göra det, säger Mads Mikkelsen och tillägger att summan av Harrison Fords personlighet är "jävligt härlig".

Kanske är det den sidan Mikkelsen berättar om som håller Harrison Ford ung och fortsatt aktiv. Oavsett får vi hoppas att han aldrig ändrar på sig. Skådespelaren som på torsdag fyller 81 år gammal är nu mer aktuell än vad han varit på länge. Förutom den nya Indiana Jones-filmen är han i ropet med de två TV-serierna Shrinking och 1923.

Se hela Mads Mikkelsens intervju med Kino.dk här: 

Nu finns "Indiana Jones and the Dial of Destiny" att streama. Läs mer här, eller scrolla vidare.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL