Recension: Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

TIPS: Nu kan du se Indiana Jones 5 på Disney+

  • Disney+
Emil Oscar Rasmussen
15 december 2023 kl. 12:12

Indiana Jones and the Dial of Destiny intar streamingmarknaden

Från och med i dag kan streama en av årets största filmer, "Indiana Jones and the Dial of Destiny", på Disney+. Ta chansen att ta farväl av Harrison Ford i den ikoniska rollen som "Indy".

I dag är det premiär på Disney+ för Indiana Jones and the Dial of Destiny, det femte och avslutande kapitlet i den älskade franchisen om hjältearkeologen spelad av Harrison Ford. Filmen är en av årets största i form av status och budget, men på biomarknaden levde den inte riktigt upp till förväntningarna.

Mottagandet var blandat och biobesökarna flockades inte till salongerna så som väntat. I skrivande stund placerar sig Indiana Jones and the Dial of Destiny på fjortondeplats över årets mest inkomstbringande biofilmer, slagen av filmer som Meg 2: The Trench, Transformers: Rise of the Beasts och Ant-Man and the Wasp: Quantumania, vilket otvivelaktigt är en rejäl missräkning.

TIPS: Nu kan du se Indiana Jones 5 på Disney+
Foto: Walt Disney Studios.

TIPS: Nu kan du äntligen streama Indiana Jones and the Dial of Destiny på Disney+

Fördelen med det blygsamma antalet biobesök är att desto fler nu har chansen att ta farväl av Harrison Ford som Indiana Jones hemifrån tv-soffan. Den femte Indiana Jones-filmen finns nu att streama på Disney+.

Är den värd att se då?

Ja, Filmtopp tycker inte att Indiana Jones and the Dial of Destiny förtjänar sin floppstatus och delade till och med ut betyget 4 av 5 i sin recension. Visst, franchisen har inte samma glimmer om sig som under glansdagarna, och det bjuds inte på något direkt nytt, men med rätt förväntningar är det avslutande kapitlet ett värdig farväl till ett kulturellt fenomen som funnits med oss i årtionden.

"Indiana Jones and the Dial of Destiny" är regisserad av James Mangold, och vid sidan om Ford ser vi skådespelare som Phoebe Waller-Bridge och Mads Mikkelsen m.fl.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL