Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Lucy Boynton spelar legendarisk sångerska

Lucy Boynton spelar legendarisk sångerska

Kristian Andersson | Nyhet
09 februari 2020
Kristian Andersson | Nyhet
09 februari 2020

Drogmissbruket ledde till hemlöshet.

Marianne Faithfull har levt ett turbulent liv. Nu gör Ian Bonhôte en spelfilm där vi får se Lucy Boyton gestalta den berömda sångerskan.

Med låtar som Broken English och The Ballad of Lucy Jordan har den brittiska sångerskan Marianne Faithfull skrivit in sig i musikhistorien. En film om Faithfulls liv är nu under utveckling och enligt Pitchfork är det klart att Lucy Boynton ska gestalta henne och vara medproducent.

Lucy Boynton i Bohemian Rhapsidy
Luvy Boynton i "Bohemian Rhapsody". Foto: 20th Century Fox.

Filmen rubriceras nu med titeln Faithful och kommer att utspela sig på 60- och 70-talet där vi får följa Mariannes karriär som popstjärna. Som tonåring blev hon tillsammans med Rolling Stones-sångaren Mick Jagger och drogs snart ner i ett tungt drogmissbruk som bland annat ledde till att hon förlorade vårdnaden av sin son, försökte begå självmord och blev hemlöshet.

Efter år på gatan fick hon till slut en ny chans efter att producenten Mike Leander hittade henne på gatan och bestämde sig för att blåsa nytt liv i hennes karriär. 1979 släppte hon hitskivan Broken English som blev hennes biljett tillbaka till de stora scenerna.

Vi har tidigare sett Lucy Boynton i den mycket uppskattade filmen Bohemian Rhapsody där hon spelade karaktären Freddie Mercurys flickvän Mary Austin.

För mer läsning, se vår lista över årets bästa filmer.