Måns Zelmerlöw & Charlotte Perrelli gästar Lotta på Liseberg 2023 – alla artister

Dags för final – håller "Lotta på Liseberg" i sitt rekord?

Filmtopp
Uppdaterad kl. 12:55 | Publicerad 07 augusti 2023 kl. 12:29

Produktionen ser ut att leverera ännu en komplett säsong

Ett kraftigt oväder börjar dra ihop sig, men inför säsongens sista avsnitt av "Lotta på Liseberg" ser programmet ut att klara sig ännu en gång från att ställas in. Ett "rekord" som man efter många år får fortsätta att hålla i.

I kväll är det säsongsfinal för Lotta på Liseberg 2023 med allsångsledaren Lotta Enberg på nöjesparkens stora scen. Som prognosen ser ut under förmiddagen lyckas man att undvika det fruktade oväder som är på väg in, och på så vis hålla i sitt rekord med att aldrig ha ställt in ett avsnitt på grund av regnkaos. 

Dags för final – håller "Lotta på Liseberg" i sitt rekord?
Lotta Engberg. Foto: TV4. Pressbild.

"Lotta på Liseberg" ser ut att hålla i sitt "rekord"

I hela femton år har TV4 sänt Lotta på Liseberg som med hundratusentals tittare än i dag är ett av Sveriges mest populära TV-program. Under denna tid har produktionen kämpat in i det sista för att aldrig ställa in ett program på grund av dåligt väder. Tidigare under årets säsong var man nära att behöva dra i handbromsen då repetitioner avbröts till följd av starka vindar och ett regn som öste ner. Men ett snabbt väderomslag räddade då aftonen.

Inför kvällens avsnitt verkar man trots en del regn klara sig från kraftig nederbörd, där det oväder som nu håller på att dra ihop sig i Göteborg inte verkar slå ner innan det är dags. Förutsatt att programmet rullar på som vanligt under kvällen lyckas man alltså med att knyta ihop ännu en säsong utan att ha tvingats ställa in på grund av oväder. Den gång som man faktiskt har ställt in ett avsnitt av Lotta på Liseberg var när Sveriges damlandslag mötte Kanada i fotbolls-VM 2019.

Allsång på Skansen i större fara

Medan Lotta Engberg och kompani ser ut att klara sig får konkurrenterna på SVT det desto tuffare med vädret. I morgon spås det bli ordentligt med regn i Stockholm när Pernilla Wahlgren ska leda Allsång på Skansen, och så kallt som fjorton grader på kvällen. Prognoser flaggar även för starka vindkast. 

Under måndagens avsnitt av Lotta på Liseberg får vi se följande akter ta plats på scen: Måns Zelmerlöw, Per Andersson, GöteborgsOperan – musikalen Wicked, Lill Lindfors, Peter Jöback och Melanie Wehbe

Sändningen startar klockan 20:00 på TV4.

Frank Stenhammar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL