Loreens okända filmroller innan genombrottet i Melodifestivalen

Loreens okända filmkarriär innan Eurovision, Tattoo och Euphoria

Filmtopp
11 maj 2023 kl. 19:00

Filmrollerna innan vinsten med Eurovision-erövringen

Loreen är en av Sveriges största artister och aktuell med låten "Tattoo" Eurovision 2023, men innan hon tog hela Europa med storm som artist medverkade hon som röstskådespelare i en handfull filmer. Har du koll på vilka?

Loreen tävlar med låten "Tattoo" i Eurovision 2023
Foto: SVT.

Loreen stod pall för favorittrycket i semifinal 1 av Eurovision 2023, och på lördag den 13 maj är det dags för henne att tävla i den stora finalen ännu en gång. Denna gången tävlar hon med låten "Tattoo" och hon är en av de stora förhandsfavoriterna tillsammans med Finlands bidrag.

Här kan du läsa mer om Eurovision 2023

Det stora internationella genombrottet för Loreen kom 2012 när hon inte bara var med och tävlade med låten "Euphoria" utan och vann hela Eurovision Song Contest. Om hon kommer upprepa succén på lördag återstår att se, men chanserna för svensk fest ser onekligen goda ut.

Rollen som stjärna på de stora musikscenerna är dock inte den enda hon har axlat inom underhållningsbranschen...

Loreen, är det du? Foto: UIP.

De okända filmrollerna Loreen hade innan genombrottet i Melodifestivalen

I dag har de flesta svenskar stenkoll på vem Loreen är, och många har följt henne när hon under de senaste åren börjat synas även som skådespelare. I Netflix Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (2020) kunde vi exempelvis sen henne skymta förbi som sig själv i en sekvens, och 2021 gjorde hon regelrätt skådespelardebut i en långfilm när hon spelade Maria i nyversionen av Vinterviken.

Redan långt innan Vinterviken-debuten och före sitt stora genombrott som Europas favoritartist hade hon dock en handfull skådespelarinsatser på sin meritlista – mer specifikt som röstskådespelare.

De mest anmärkningsvärda filmerna som Loreen varit med i som svensk röstskådespelare är Shrek den tredje (2007) och Smurfarna (2011), men hon gjorde även en av rösterna i Barbie: Mariposa och hennes vänner Fjärilsälvor (2008). I Shrek den tredje gjorde Loreen den svenska rösten till Törnrosa och i Smurfarna gjorde hon rösten till Smurfan.

Den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2023 sänds på SVT och SVT Play klockan 20.00 på lördag, den 25 februari. Loreen går upp på scen som sjunde och sista artist för kvällen.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL