Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Leonardo DiCaprio som sektledaren Jim Jones

Leonardo DiCaprio i film om sektledaren Jim Jones

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 november 2021

Ser ut att både göra huvudrollen och producera

Leonardo DiCaprio är nära att knyta till sig nästa stora filmprojekt. Den här gången för att spela en av världens mest omskrivna sektledare, Jim Jones.

MER LÄSNING:

Snart ser vi Leonardo DiCaprio i Netflix konspirationskomedi Don't Look Up av Adam McKay och därefter Martin ScorseseKillers of the Flower Moon där han spelar mot Robert De Niro. Likaså har han även den amerikanska versionen på En runda till på gång. Som om dessa tunga roller inte vore nog i horisonten, så har han nu en ny dramafilm i sikte: Jim Jones där han är tilltänkt titelrollen. Det är Deadline som rapporterar att DiCaprio redan är klar som producent och nu även i slutförhandlingar om att göra rollen som den religiösa sektledaren Jim Jones, som år 1978 fick hela 900 personer att begå massjälvmord. 

Manuset till Jim Jones är skrivet av Scott Rosenberg (Venom, Jumanji: The Next Level) och är en självbiografi om hur Jones byggde sin sekt för att senare ligga bakom Massakern i Jonestown. Bolaget bakom filmen är Metro-Goldwyn-Mayer som äger filmrättigheterna till James Bond.

När filmen förväntas ha premiär är ännu inte känt.

 

NÄSTA ARTIKEL