Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Leonardo DiCaprio arbetar med ny tv-serie

Leonardo DiCaprio arbetar med ny tv-serie

Kristian Andersson | Nyhet
06 augusti 2020
Kristian Andersson | Nyhet
06 augusti 2020

DiCaprios bolag utvecklar tv-serie baserad på Aldous Huxley-romanen Island.

Oscarsbelönade skådespelaren Leonardo DiCaprio och hans produktionsbolag Appian Way arbetar på en tv-serie baserad på romanen "Island".

DiCaprio i Once Upon a Time in Hollywood
Leonardo DiCaprio i Once Upon a Time in Hollywood. Foto: SF Studios.

Den legendariske författaren Aldous Huxleys allra sista roman, "Island", kommer att bli tv-serie – och det är Leonardo DiCaprios produktionsbolag Appian Way som utvecklar serien tillsammans med In Good Company Films.

Det är Variety som rapporterar att Leonardo DiCaprio kommer att stå som producent genom Appian Way för tv-serien som är baserad på Aldous Huxleys Island från 1962. Island, som var den sista roman som Huxley hann skriva innan sin bortgång 1963, är en utopisk berättelse om den cyniske journalisten Will Farnaby. Farnabys mål är att exploatera naturtillgångarna på den fiktiva ön Pala, men hans upplevelser i det utopiska samhället på ön förändrar honom i grunden.

Huxley är kanske mest känd för den dystopiska klassikern Du sköna nya värld från 1932, och Island skrevs till stora delar som en utopisk motsats till dystopin.

Appian Way har tidigare producerat flertalet stora titlar, däribland succéer som "The Aviator", "Shutter Island", "The Ides of March", "The Wolf of Wall Street" och "The Revenant". Läs Filmtopps ranking från 2015 av DiCaprios bästa filmer.

NÄSTA ARTIKEL