Leonardo DiCaprios 5 bästa filmer

Leonardo DiCaprios 5 bästa filmer

Uppdaterad 14 februari 2020 kl. 17:02 | Publicerad 08 december 2015 kl. 17:12

Saknar du någon Leo-rulle på listan?

Efter en läsarförfrågan har jag granskat skådespelaren Leonardo DiCaprios filmografi och rankat hans bästa filmer.

Leo i Inception
Foto: Sandrew Metronome Distribution AB

I mångas tycke är Leonardo DiCaprio en av världens främsta skådespelare. En som säkerligen instämmer i kritiken, är regissören Martin Scorsese. Han har nämligen anlitat Leonardo ett flertal gånger för sina storfilmer, senast med dramakomedin The Wolf of Wall Street (2013). Nedan kan du ta del av Filmtopps tankar om vilka de bästa filmer med Leonardo DiCaprio är.

5. Revolutionary Road (2008)

Leonardo DiCaprios 5 bästa filmer
Foto: Paramount Vantage

I Connecticut under mitten av 50-talet lever April och Frank Wheeler, ett ungt framgångsrikt par, med sina barn i en förort. Men under den polerade och självsäkra ytan bubblar frustrationen hos dem båda. Övertygade om att de vill ha ut mer av livet än sina medelmåttiga grannar, bestämmer paret sig för att flytta till Frankrike. Där de hoppas få utlopp för sina mer konstnärliga sidor. I en spännande handling får man följa paret genom filmen.

DiCaprio och Titanic-kollegan Kate Winslet, återförenades i Revolutionary Road med bravur.

4. Shutter Island (2010)

Leonardo DiCaprios 5 bästa filmer
Foto: United International Pictures AB

En kvinna, som är dömd förd mord, har rymt från ett mentalsjukhus beläget på ön Shutter Island. Rymlingen antas gömma sig på ön, vilket gör att kriminalkommissarie Teddy Daniels skickas dit för att hitta henne. Snart blir han indragen i en livsfarlig katt- och råttalek och det visar sig snart att sjukhuset bär på mörka hemligheter.

Ju djupare han kommer i utredningen, desto mer börjar hans egna psyke att ifrågasatta hela situationen. Vad är det egentligen för en speciell ö han har hamnat på?

3. The Departed (2006)

Leonardo DiCaprios 5 bästa filmer
Foto: Warner. Bros

Billy Costigan (DiCaprio) är en ung polis född i South Boston. Han värvas av en specialenhet inom polisen för att infiltrera en av Bostons maffialigor som leds av Francis Costello (Jack Nicholson). Samtidigt som Billy försöker få Costello att lita på honom gör en annan ung polis, Colin Sullivan (Matt Damon), snabb karriär hos delstatspolisen. Vad hans överordnade inte vet är att Colin egentligen jobbar för Costello och ser till att gangsterbossen alltid ligger ett steg före polisen.

När det står klart för såväl gangstrar och polis att det finns en förrädare bland dem, lever Billy och Colin under ständigt hot om att bli avslöjade av fienden. Båda måste nu snabbt avslöja identiteten på den andre i tid, för att rädda sig själva.

2.  Inception (2010)

Leonardo DiCaprios 5 bästa filmer
Foto: Sandrew Metronome Distribution AB

I en nära framtid har den amerikanska militären tagit fram en apparat som gör det möjligt att drömma kollektivt. DiCaprio spelar en drömexpert på flykt från rättvisan. Han livnär sig på industrispionage genom att kidnappa företagsledare och tanka deras undermedvetna på affärshemligheter. Plågad av längtan efter sina barn, och drömbilder av sin döda fru, tar han sig an ett sista uppdrag.

1. Titanic (1997)

Leonardo DiCaprios 5 bästa filmer
Foto: Twentieth Century Fox

Blev du förvånad? "Titanic" var den dyraste filmen av sin tid, för att inte tala om hur många år regissör James Cameron arbetade med projektet. Resultat belönades med hela 11 Oscars och det stora genombrottet för Dicaprio och Kate Winslet var ett faktum. Dock fick DiCaprio gå tomhänt hem från galan.

Nästa gång tittaren får se DiCaprio på vita duken blir med westernfilmen The Revenant (2016), som har biopremiär den 29:e januari. Vill du läsa mer om  den spännande filmen kan du göra det här.

Detta var Filmtopps lista över Dicaprios 5 bästa filmer. Vilken är din favorit?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL