Leonardo DiCaprio hatar sin roll i ”Django Unchained”

Leonardo DiCaprio hatar sin roll i ”Django Unchained”

Filmtopp
Uppdaterad 27 december 2023 kl. 10:45 | Publicerad 14 augusti 2023 kl. 20:48

Stjärnan har inte mycket till övers för Calvin Candide

Även om rollen i Quentin Tarantinos "Django Unchained" säkerligen tillhör hans mest hyllade verk, så verkar Leonardo DiCaprio själv inte ha mycket till övers för den. Tvärtom berättar han i en intervju att han från starten hatade Calvin Candide.

Leonardo DiCaprio har sedan flera år tillbaka ansetts vara en av de största skådespelarna i mannaminne. Med filmer som What's Eating Gilbert Grape och Titanic blev han enorm redan på nittiotalet. Därefter följde han upp sin framgångsrika karriär med ett flertal slagkraftiga filmer, från Gangs of New YorkThe Aviator och The Departed till The Wolf of Wall Street och The Revenant

Sammanlagt har Leonardo DiCaprio fått hela sex Oscarsnomineringar och en vinst, som kom för just The Revenant. Nu kan vi se honom spela i Martin Scorseses kriminaldrama Killers of the Flower Moon. De två har tidigare nått stora framgångar med ett flertal filmer, och det skulle inte förvåna oss ifall de slår något slags streamingrekord när deras nya film väl når Apple TV+

Leonardo DiCpario hatar sin roll i Django Unchained
Foto: Sony Pictures Releasing.

Därför hatar Leonardo DiCaprio sin roll i "Django Unchained"

Men oavsett hur fin karriär DiCaprio än haft finns det smolk i bägaren – åtminstone för honom själv. En tidigare intervju med stjärnan har nämligen kommit till ytan på nytt. I den berättar han att det finns en filmroll som han genast fullkomligt hatade. 

Det rör sig om Quentin Tarantino-filmen Django Unchained i vilken DiCaprio spelar en sadistisk slavhandlare vid namn Calvin Candie. Till tidningen Daily Star sade han följande om rollen: 

– Det fanns absolut ingenting med den här mannen jag kunde identifiera mig med.

Redan när DiCaprio gick igenom manuset kände han avsky mot sin karaktär:

– Jag hatade honom och han var en av de mest narcissistiska, rasistiska karaktärer jag någonsin läst i hela mitt liv.

Hollywoodstjärnan må ha hatat Calvin Candie, men nog fick han stora hyllningar för sin gestaltning. Många var säkra på att DiCaprio skulle bli Oscarsnominerad för sin rollprestation, men troligtvis var den för kontroversiell för att få prisas på drömfabrikens finaste gala. En Golden Globe-nominering skulle det däremot komma att bli.

DiCaprio verkar dock ha uppskattat Django Unchained som film eftersom han några år senare arbetade med Tarantino på nytt. Den gången med Once Upon a Time in Hollywood som ledde till en Oscarsnominering för rollen som den kämpande skådespelaren Rick Dalton.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL