Läs Anthony Hopkins hyllning till Bryan Cranston: Aldrig sett något liknande

Läs Anthony Hopkins hyllning till Bryan Cranston: "Aldrig sett något liknande"

Emil Oscar Rasmussen
12 juni 2023 kl. 21:00

Hopkins otroliga hyllning av Cranston, Aaron Paul och Breaking Bad-skådisarna

Anthony Hopkins är en av filmvärldens mest hyllade och beundrade skådespelare genom tiderna, så att påstå att hans åsikt är värdefull är en underdrift. När han därför passade på att hylla Breaking Bad-ensemblem i ett brev till Bryan Cranston var det svårt att inte häpna av lovord som att han "aldrig sett något liknande". Läs hela Hopkins brev i artikeln.

De flesta håller med om att Breaking Bad är en av 2000-talets (kanske till och med historiens) allra bästa tv-serier. Mellan 2008–2013 trollband Bryan Cranston och Aaron Paul tv-publiken med sin resa mot toppen av New Mexicos näringskedja för droghandel.

Trots att det passerat ett decennium sedan den älskade serien gick i mål, fortsätter den att vinna över nya fans – och inte vilka som helst. För några år sedan kom det fram att den livs levande legendaren Anthony Hopkins upptäckte serien efter att den hade gått i mål svepte samtliga säsonger på kort tid. Den tvåfaldige Oscarsvinnande blev så tagen av det han såg att han bestämde sig för att mejla ett brev direkt till Bryan Cranston.

Brevet innehöll en sällan skådad hyllning, där Hopkins inte höll igen med sin beundran för Cranston, den övriga skådespelarensemblen och serien som helhet. Med tanke på att Cranston varit i ropet de senaste dagarna kände vi att det var passande att lyfta fram denna fantastiska hyllning.

Läs Anthony Hopkins hyllning till Bryan Cranston: "Aldrig sett något liknande"
Foto: AMC.

Läs Anthony Hopkins enorma hyllning till Bryan Cranston: "Aldrig sett något liknande"

Det var för några år sedan som Anthony Hopkins via sin gemensamma agentur med Bryan Cranston skickade ett mejl där han förklarade att han hade sett alla sex säsonger (trots att det bara finns fem!) av Breaking Bad på två veckor. Han förklarar att han "aldrig sett något liknande" och hyllar Cranstons insats till skyarna. En tid därefter började den fina hyllningen också spridas som en löpeld online.

Läs Anthony Hopkins brev till Bryan Cranston i sin helhet:

Kära herr Cranston.

Jag ville skriva det här mejlet till dig – så jag kontaktar dig genom Jeremy Barber – jag har förstått att vi båda representeras av UTA. Fantastisk agentur.

Jag avslutade precis en marathontittning av "BREAKING BAD" – från avsnitt ett av den första säsongen – till de sista åtta avsnitten av säsong sex. (Jag laddade ner den sista säsongen på AMAZON) Totalt två veckors (beroendeframkallande) tittande.

Jag har aldrig sett något liknande. Briljant!

Din prestation som Walter White var den bästa skådespelarinsatsen jag har sett – någonsin.

Jag vet att det finns mycket fjäskande och äckligt skitsnack inom den här branschen, och jag har på sätt och vis tappat tron på allt egentligen.

Men ditt arbete här är spektakulärt – helt fantastiskt. Det som är extraordinärt är den enorma kraften hos alla inblandade i hela produktionen. Vad var det? Fem eller sex års arbete? Hur producenterna (med dig som en av dem), författarna, regissörerna, kameramännen... alla avdelningar – casting osv. lyckades behålla disciplinen och kontrollen från början till slut är (det där överanvända ordet) fantastiskt.

Det som började som en svart komedi förvandlades till ett labyrintiskt inferno av blod och förstörelse. Det var som en stor jacobinsk, shakespeariansk eller grekisk tragedi.

Om du någonsin får chansen, skulle du kunna framföra min beundran till alla – Anna Gunn, Dean Norris, Aaron Paul, Betsy Brandt, R.J. Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Steven Michael Quezada – alla – alla gav mästerklasser i skådespeleri... Listan är oändlig.

Tack ska du ha. Den sortens arbete/konstnärskap är sällsynt, och när det, då och då, inträffar, som i det här episka verket, återställer det förtroende.

Du och hela ensemblen är de bästa skådespelarna jag någonsin har sett.

Det kanske låter som en bra dos skryt. Men det är det inte. Klockan är nästan tolv här i Malibu, och jag kände mig tvungen att skriva det här mejlet.

Grattis och min djupaste respekt. Du är verkligen en fantastisk, fantastisk skådespelare.

Vänliga hälsningar,

Tony Hopkins.

När det kommer till hyllningar skådespelare emellan är det nog ytterst få som väger lika tungt som Anthonty Hopkins hyllning av Bryan Cranston.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL