Breaking Bad-stjärnan Bryan Cranston slutar skådespela – på grund av sin hustru

Breaking Bad-stjärnan Bryan Cranston slutar skådespela – på grund av sin hustru

Filmtopp
Uppdaterad 12 juni 2023 kl. 07:52 | Publicerad 11 juni 2023 kl. 11:00

"Vi är ojämna"

Bryan Cranston, mest känd för rollen som Walter White i "Breaking Bad", bestämmer sig för att snart sluta med sitt skådespeleri. Den främsta orsaken ska vara att jämna ut villkoren med hans fru, som han menar fått leva anpassat efter honom.

Den folkkäre skådespelaren Bryan Cranston tog världen med storm när han genom sin karaktär Walter White ledde serien Breaking Bad, som är en av de mest hyllade dramaproduktionerna någonsin. Sedan dess har han arbetat på flitigt och gett låtit oss se honom i en rad olika storfilmer, från Godzilla och Trumbo till Wes Andersons senaste verk, Asteroid City, som han i skrivande stund är bioaktuell med. Mycket har sagts och gjorts, men nu ser 67-årige Cranston slutet på sin karriär. 

Breaking Bad-stjärnan Bryan Cranston slutar skådespela – på grund av sin hustru
Foto: AMC.

Breaking Bad-stjärnan Bryan Cranston slutar skådespela på grund av sin hustru: "Vi är ojämna"

I en intervju med tidningen GQ berättar Bryan Cranston att han år 2026, efter att ha avslutat sina pågående projekt, planerar att sluta skådespela. Han vill då även stänga ner sitt eget produktionsbolag, sälja sin andel av spritföretaget Dos Hombres som även Aaron Paul är delägare i, och försvinna med hustrun Robin Dearden till ett utländskt land, förmodligen Frankrike. 

– De senaste 24 åren har Robin levt sitt liv med mig som ankare. Hon har varit min "plus one", kändisfrun. Hon har fått anpassa sitt liv efter mitt. Hon har haft enorma fördelar av det, men det är ojämlikt. Jag vill jämna ut det. Hon förtjänar det, säger han och fortsätter: 

– Jag vill ha den upplevelsen. Jag vill göra dagsutflykter och ha eld i öppna spisen och dricka vin med nya vänner och inte läsa manus. Det kommer inte vara så att "jag ska läsa och se vad jag ska göra.” Nej, det är en paus. Det är ett stopp. Jag kommer inte att tänka på jobb. Jag kommer inte att ta några telefonsamtal.

Bland Bryan Cranstons inplanerade projekt har vi Matthew Vaughns stjärntäta spionthriller Argylle där vi även ser Samuel L. Jackson, Henry Cavill och Bryce Dallas Howard.

UPPDATERING: Efter nyheten om att han ska sluta skådespela har Bryan Cranston gått ut med utlåtande om att han varit otydlig, och att han visst kommer att fortsätta. Men att han kommer att ta ett års paus. 

– Nyheterna var lite oklara, även för mig. Så jag vill förtydliga att jag ska trycka på pausknappen i ett år när jag har fyllt 70 år 2026, meddelar Cranston sina följare på Instagram. Vidare menar han att han behöver ett avbrott med andra typer av livserfarenheter för att hitta ny inspiration för att ta sig an karaktärer i framtiden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL