Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Kvinnlig regissör tackade nej till att göra superhjältefilmen Black Widow – På grund av män

Kvinnlig regissör tackade nej till att göra superhjältefilmen Black Widow – På grund av män

Kristian Andersson | Nyhet
14 december 2018
Kristian Andersson | Nyhet
14 december 2018

Regissören Lucricia Martel tackade nej till att göra Marvel-film.

Det är nog inte många som tackat nej till att regissera en Marvel film. En person som avböjt förfrågan att arbeta med dem är Lucrecia Martel, som inte vill göra "Black Widow", solofilmen om Scarlett Johanssons karaktär från Avengers. Filmen ska istället göras av Cate Shortland. 

The Daily Pioneer rapporterar att Lucrecia Martel tackat nej till att gör en Marvelfilm tillsammans med Scarlett Johansson. Martel, som senast gjort hyllade dramat Zama, berättar att hon träffat högt uppsatta chefer hos produktionsbolaget där de diskuterade hennes eventuella roll som regissör till Black Widow. Detta ska ha skett i oktober månad.

Martel berättar följande i en intervju med The Daily Pioneer:

De berättade för mig att de behöver en kvinnlig regissör, som kan utveckla Scarlett Johanssons karaktär. De sa också att jag inte behöver oroa mig över actionsekvenserna, att de tar hand om dem. Jag tänkte 'jag vill hemskt gärna träffa Scarlett Johansson men jag skulle också älska att göra action.' Företagen är intresserade av kvinnliga regissörer, men de tror fortfarande att actionscener är till för manliga regissörer.

I juli hittade Marvel en annan regissör som tagit på sig uppgiften, och det blir ingen mindre än Cate Shortland. Hon har tidigare gjort dramafilmerna Lore och Berlin Syndrome. 

"Black Widow" kommer ha premiär 2020.