Kvällens filmtips – klassikersaga modernt tolkad av kontroversiell regissör

Kvällens filmtips – klassikersaga modernt tolkad av kontroversiell regissör

Johan Samuelsson Krantz
Uppdaterad kl. 09:02 | Publicerad 21 februari 2024 kl. 06:02

Nicholas Hoult i Jack the Giant Slayer – äventyr för hela familjen

Bryan Singers film "Jack the Giant Slayer" bjuder på action, äventyr och fantastiska specialeffekter. Ett måste för fans av episka berättelser.

Äventyr- och fantasy-filmen Jack the Giant Slayer (2013), som går på tv i afton, tar med tittarna på en hisnande resa till fantastiska världar och storslagna strider. Den kreativa kraften bakom filmen är Bryan Singer, den kontroversiella regissören (som bland annat me too-anklagats) känd för sin framgång med X-Men-franchisen.

I huvudrollen ser vi Nicholas Hoult (Warm Bodies, The Great). I Jack the Giant Slayer spelar Hoult den unga bonden Jack, en oväntad hjälte som kämpar mot jättar för att rädda en prinsessa, spelad av Eleanor Tomlinson. Hon blir kidnappad av jättarna och därmed utlöser händelsernas kedja. Övriga viktiga rollfigurer inkluderar Elmont, ledaren för kungens livvakter, som spelas av Ewan McGregor, och den sluge och girige Roderick, prinsessan Isabelles trolovade, spelad av Stanley Tucci.

Kvällens filmtips – klassikersaga modernt tolkad av kontroversiell regissör
Foto: Warner Bros.

ÄventyrsfilmenJack the Giant Slayer – på Kanal 9 i kväll

Handlingen kretsar kring den unge bondpojken Jack, vars liv tar en dramatisk vändning när han oavsiktligt öppnar en portal till en värld med jättar. När prinsessan Isabelle blir kidnappad av jättarna, kastas Jack in i en farlig resa för att rädda henne och stoppa jättarnas planer på att invadera människornas rike.

Filmen är känd för sina imponerande visuella effekter och fantasifulla världar. Jättarna, skapade med hjälp av avancerad CGI-teknik, ger en kuslig och imponerande atmosfär till berättelsen. Stora delar av filmen spelades in på olika platser i England, inklusive de vackra landskapen i Wales och Peak District.

Ta chansen och se "Jack the Giant Slayer" på Kanal 9 i kväll kl. 22.00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL